...
Finsk kartongfabrikk fyller hundre år i disse dager
Olov Vinblad von Walter og Thomas Hultgren av to av 700 ansatte som fører arven videre hos 100-åringen Husum.
 I dag er Husum en moderne enhet med egen dyphavshavn og høy leveringssikkerhet.

Metsä Board Husum startet opp med en kapasitet på 20.000 tonn langfibermasse. 100 år senere er dette en av verdens mest moderne kartongprodusenter.

Jubilanten produserer i dag falsekartong, hvit liner og bleket kort- og langfibermasse. Feiringen vil gå gjennom året, og høydepunktet blir en familiedag.

Stor teknologisk utvikling
Fra starten til 1972 ble det bare produsert papirmasse, men utviklingen i teknologien for bleking var stor. Fabrikken ble også utvidet slik at kapasiteten ble doblet hvert sjuende år.

I 1972 ble den første finpapirmaskinen tatt i bruk, og hovedproduktene var kontorpapir og bestrøjet avispapir. Da markedet avtok, ble produksjonen stilt om fra papir til kartong, der megatrender driver etterspørselen.

I årene 2015-2017 investerte Metsä Board cirka to milliarder kroner i en av Europas største kartongmaskiner og en ekstruderingsmaskin for plastbelegging av 100.000 tonn kartong.

Effektiv enhet
I dag er dette en stor og effektiv enhet for produksjon av 400.000 tonn falsekartong og 250.000 tonn hvit liner, samt 730.000 tonn bleket papirmasse. Produktene brukes over hele verden i applikasjoner med strenge krav til mattrygghet, jevn kvalitet og bærekraft, som mat, drikke og kosmetikk.

- I Husum har vi opp gjennom årene ikke vært redde for å prøve nye ting og funne suksessrike veier videre, sier Olov Winblad von Walter, plassjef for Metsä Board Husum.

Både tidligere og nåværende eiere har satset når markedet har endret seg og ny teknologi har gitt nye muligheter. I dag er Husum en moderne enhet med egen dyphavshavn og høy leveringssikkerhet.

- Markedet for emballasjematerialer øker, men det gjør også kravene fra kunder og merkevareeiere. Derfor nøyer vi oss ikke med bare å satse på effektivitet men også på produktutvikling og foredling av nye produkter for næringsmiddelemballasje. 


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2019-01-25

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
bransjenytt falsekartong fiber fiberemballasje kartong papirmasse papirproduksjon

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC