...
Ny maskin som sorterer og komprimerer kontoravfall
Cem Eryigit er administrerende direktør i Smart Bins Nordic. Foto: Peter Olofsson.

Bin-e er en automatisert gjenvinningsstasjon som er utviklet for bruk på kontorer og kan identifisere, sortere og komprimere alt avfall som kastes i den. 

Bin-e er utviklet av to polske programvareleverandører og har gjort stor suksess på kort tid, ifølge Recyclingnet. Gjenvinningsstasjonen er hittil lansert i Polen, England og Tyskland, der et stort selskap har bestilt 130 maskiner.

Multifunksjonell
Bin-e brukes allerede på Dells hovedkontor i Warzawa og hos selskaper som McDonalds og Lidl.
 
Maskinen er multifunksjonell og kan både identifisere, sortere og komprimere avfallet som kastes i den automatisk. Den samler inn data, kartlegger alt som kastes i den og lærer seg å sortere bedre etter hvert som den håndterer forskjellige typer avfall.

Ved hjelp av en app kan man se hva som kastes, følge med på fyllenivået og bestille tømming fra gjenvinnings- eller rengjøringsselskap. 

27 forskjellige fraksjoner
Ifølge produsenten kan maskinen håndtere 27 forskjellige fraksjoner, men er hittil har man fokus på glass, papir, plast og metall, som er det vanligste avfallet på kontorer.

Det er Smart Bins Nordic som selger maskinen i Norden, og adm. Dir Cem Eryigit sier til Recylingnet at man kan velge hvilke fraksjoner maskinen kan håndtere.

- I Sverige har vi valgt de fire vanligste fraksjonene. I Polen har produsenten også utviklet en variant for hjemmebruk, forteller han.

Ser etter distributør i Norge
Sarah Skiba, PR-spesialist i polske BIN-e forteller at selskapet er i gang med å utvide nettverket i Norden, der Smart Bins Nordic er først ut.

- Vi ser nå etter distributører i Norge, Danmark og Finland, forteller hun.

Skiba forteller videre at sorteringsteknologien er basert på AI. - Bin-e identifiserer avfallstypen ved hjelp av AI og bildegjenkjenning. Den vil nok ha problemer med å skille forskjellige typer plast som ser identiske ut, men den kan læres til å skille mellom plasttyper av forskjellig utseende.

Bin-e er designet for kontorer og offentlige innendørsomgivelser. Tømming av innsamlet avfall kan kun gjøres med nøkkel. Rengjøringspersonell og gjenvinningsselskaper med nøkkel kan enkelt tømme det sorterte avfallet uten behov for spesiell opplæring.
 


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2019-01-23

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
avfall avfallssortering

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC