...
Mattilsynet fant merkefeil på åtte av 10 brødvarer
Mattilsynet fant mange feil i merkingen av brødvarer, men ingen feil som medfører helsefare.

I 2018 har Mattilsynet vurderte merkingen av 209 brød og brødvarer i Norge. De feil i merkingen i forhold til regelverket på åtte av 10 produkter.

Flest feil fant de med ingredienslisten, allergenmerking og næringsdeklarasjonen.

Kampanjen omfattet fem ulike produktkategorier for brød og brødvarer, som:
* Brød og halvstekte brød (også butikkstekte brød)
* Rundstykker og baguetter
* Knekkebrød
* Polarbrød og lignende
* Pølse- og hamburgerbrød

- Vi undersøkte blant annet betegnelse, ingrediensliste, allergener, mengdeangivelse, næringsdeklarasjon og god opplysningspraksis jf. krav i matinformasjonsforskriften, samt «Brødskala`n», skriver Mattilsynet på sine nettsider.

De 209 produktene som ble undersøkt kom fra 86 virksomheter. De fleste manglene var knyttet til ingrediensliste, allergenmerking, næringsdeklarasjon og mengdeangvielse av fremhevede ingredienser.

- Ingen feil var av en slik art at de har kunnet medføre helsefare for forbruker, skriver Mattilsynet


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2019-01-21

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
bakervarer brød Mattilsynet merkeregler merking

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC