...
Emballasjen er essensiell for matvarers holdbarhet
Etiketten til Lettrøkt hvalkjøtt fra Hitra Canning er innsamlet og fotografert av Geir Sæther.

En historie fra 1949 viser hvordan et potensielt verdensprodukt fra Hitra endte opp som en flopp i Amerika på grunn av mangler på emballasjen. 

Kystmuseet i Sør-Trøndelag har publisert en artikkel på Facebook fra Adresseavisen i 1949 om Hopsjø Preservering som det året lanserte et produkt basert på røkt hvalkjøtt i olivenolje.

Potensiell verdensartikkel
De trodde at dette ville bli en verdensartikkel, men slik skulle det ikke gå

Ifølge journalisten smakte retten som hjortekjøtt, og drømmen om suksess i Amerika virket ikke urealistisk for produsenten Hopsjø Preservering på Hitra

Dessverre floppet produktet på grunn av at emballasjen ikke var god nok, på grunn av mangel på metall etter krigen.

Artikkelen viser hvor viktig emballasjen er for at god mat skal være delikat og velsmakende når den kommer fram til forbrukeren.

Les hele artikkelen på Facebook.

Trenger du kompetanse? Emballasjeskolen starter ny klasse i september


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2019-01-18

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
eksport hermetikk matemballasje metallemballasje

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC