...
Aluminiumfolie skinner under årets WorldStar
Plus Pack, Tetra Pak, Huhtamaki og Constantia Flexibles International får WorldStar for sine aluminiumemballasjer.

WorldStar-konkurransen som arrangeres av WPO fortsetter å hedre aluminiumfolie som et av de største emballasjematerialene på globalt nivå.

Fire produkter i matkategorien som allerede hadde vunnet Alufoil Trophy tidligere i 2018, blir belønnet med WorldStar i 2019. Det ble klart da vinnerne ble annonsert rett før jul.

Ready2Cook fra Plus Pack
Danske Plus Pack AS står bak Ready2Cook Skin Packaging Solution. Disse emballasjene har bedre produktpresentasjon når de står på hyllen og er mer bekvemme i bruk. I tillegg er de ressurseffektive og enkle å lagre og distribuere.

Bruk av SkinPack på aluminiumskåler er en fin løsning for fersk mat og gir stor fleksibilitet for forbrukeren, da emballasjen kan flyttes direkte fra kjøleskapet til ovnen eller grillen.

Distribusjon av frossenvarer i romtemperatur
Tetra Pak i Italia får WorldStar for Tetra Fino Aseptic Ultra MiM som gjør det mulig å distribuere meierivarer og juice i kartong-pouch ved romtemperatur for deretter å bli frossenprodukter i butikk eller hjemme.

Det innebærer at produsenter kan bevege seg inn på iskremmarkedet uten ekstra investeringer i systemer for kjølt distribusjon.

Kattemelk i pose
Constantia Flexibles International fra Østerrike får WorldStar for sin porsjonspakning til Animonda’s Milkies kattemelk. Posene inneholder 15 gram melk i fire forskjellige variasjoner. Aromaen må være perfekt beskyttet gjennom holdbarhetsperioden på 12 måneder.

Aluminium har glimrende barriereegenskaper, og åpning, helling og kasting av posene etter bruk er renslig, hygienisk og lettvint. Den lange holdbarheten er en stor fordel for forbrukerne.

Ektstrudert 3-lags laminat
Huhtamaki Flexible Packaging Germany fikk også WorldStar i matkategorien for sitt 3-lags laminat Lamineo, som er laget ved ekstrusjon i stedet for liming. Mellom PET-laget og aluminiumsfolien plasseres ekstrusjonslaget i stedet for lim.

Denne metoden øker distansen mellom de to dimensjonsstabile materialene, noe som øker fastheten, ifølge Huhtamaki. PE-forbruket reduseres med opptil 20 prosent, uten at fastheten svekkes.

- Suksessen i WorldStar-konkurransen viser at aluminiumsektoren bidrar til å forbedre emballasje over hele verden, sier Henning Grumm, kommunikasjonssjef i European Aluminium Foil Association.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2019-01-17

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
aluminium Aluminiumfolie WorldStar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC