...
Automatisering doblet kapasiteten i pakkelinjen
- Vi har mer enn doblet kapasiteten, sier Niclas Noord, teknisk sjef hos Svenska Skogsplantor.
Gran og furu i 25-30 cm høyde pakkes i esker. Hver esker har plass til 90 planter, og i løpet av 2019 skal nærmere 250.000 esker selges.
Plantene plukkes ut av dyrkingskassetter og settes i esker som limes, merkes og stables på pall som strekkfilmes.

Vibytorps planteskole i svenske Hallsberg har doblet kapasiteten i pakkelinjen med strekkfilmmaskinen Pallpack 8000 og robotpalletering.

- Vi har mer enn doblet kapasiteten, sier Niclas Noord, teknisk sjef hos Svenska Skogsplantor.

Gran og furu pakkes i esker
Svenska Skogsplantor er et forretningsområde i det statlige selskapet Sveaskog og er Nordens største produsent av planter for skogfornyelse. Hvert år produserer Svenska Skogsplantor cirka 130 millioner planter på sine fem planteskoler.

En av disse er Vibytorps planteskolen som har 12 ansatte. I perioden fra september til januar skal plantene pakkes, og da er personalstaben nesten dobbelt så stor og arbeider tre skift.

Høyforedlet gran og furu i 25-30 cm høyde pakkes i esker. Hver esker har plass til 90 planter, og i løpet av 2019 skal nærmere 250.000 esker selges. Plantene plantes om våren, noe som betyr at de må oppbevares i fryselager gjennom vinteren.

Ønsket en fleksibel løsning
- Plantene pakkes fra september til januar. I et investeringsperspektiv var det viktig for oss å finne en kostnadseffektiv pakkelinje med høy produktivitet og driftssikkerhet, siden vi har så kort produksjonstid, forklarer Niclas Noord.

Vibytorp ville ha en fleksibel løsning, siden ikke vet nøyaktig hvordan produksjonen vil se ut i framtiden. – Vi kommer kanskje til å trenge flere linjer, og da vil vi ikke ha låst oss til en løsning.

De hadde krav om å doble hastigheten på antall esker i minuttet fra den gamle løsningen som besto av en eskestabler som stablet og la ut eskene ved hjelp av sugekopper. Den nye løsninger har innfridd kravet og redusert dobbeltarbeid.

Doblet kapasitet
- Vi har mer enn doblet kapasiteten og har høyere teknisk utnyttelse siden vi har noen produksjonsforstyrrelser. Tidligere gikk det med mye tid til flytting av produkter med truck fra palletering til strekkfilming, som var halvmanuell. Vi har gått fra tre til en operatør.

I den nye løsningen er pallene ferdig palleterte og strekkfilmet når de kommer ut to og to. Trucken tar to paller om gangen og kjører dem til mellomlageret.

- Arbeidsmiljøet har blitt mye bedre, og vi har redusert tidsbruk som ikke er verdiskapene, avslutter Niclas Noord.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2019-01-14

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC