...
Nytt dansk initiativ skal fjerne plast fra havene
Danske bedrifter vil vise verden hvordan man samler inn havplast og bruker den på nytt gjennom Ocean Plastic Forum.
Minister for utviklingsarbeid, Ulla Tørnes, stiller på kick-off-konferansen for å vise at prosjektet har politisk støtte.

Ocean Plastic Forum består av danske bedrifter og organisasjoner som med sin teknologi og felles kompetanse vil fjerne plast fra verdenshavene.

Det nye prosjektet skal ha kick-off-konferanse 4. desember. Formålet med forumet er å skape konkret handling ved å gjøre markeds- og samarbeidsmulighetene synlige og tilgjengelige, samt åpne for nye medlemmer.

Forumet har politisk støtte
Danske Rederier, Maskinmesternes Forening, Plastindustrien og Plastic Change er blant de 20 partnerne i Ocean Plastic Forum. Forumet har også politisk støtte, og det er grunnen til at ministeren for utviklingsarbeid, Ulla Tørnes er blant talerne på kick-offet.

- Plast i havene er et økende problem for miljø og mennesker. For eksempel viste en undersøkelse i Indonesia nylig at det var synlig plast i 25 prosent av fisken i en stor matbutikk. Denne utviklingen skal snus, sier Ulla Tørnes.

- Danske bedrifter er langt framme med teknologi som kan bidra til å løse den miljømessige utfordringen. Det er ekstra gledelig at de danske løsningene samtidig har et betydelig eksportpotensial.

Plast har ikke noe i havet å gjøre
På konferansen deltar blant andre Plastix, som nylig fortalte om sin virksomhet på Emballasjedagene. Bedriften lager ny plast av innsamlet havplast.

Thomas Drustrup, adm. direktør i bransjeforeningen Plastindustrien sier i en artikkel i Plastindustrien at plast er et verdifullt material som ikke har noe i havet å gjøre.

- Våre bedrifter kan tilby konkret kunnskap om hvordan man kan gjenbruke innsamlet plast fra havet. Det er ingen enkel prosess, men danske pilotprosjekter har vist at det er mulig. Denne kunnskap vil vi nå spre på globalt nivå.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-11-28

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
marin forsøpling

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC