...
Europeisk aluminiumfolie setter nye eksportrekorder
- Det blir rekord i år, mye på grunn av oversjøisk vekst, men den ustabile poltiske situasjon påvirker industrien direkte, sier Guido Aufdenkamp.

I tredje kvartal 2018 var det rekordstor etterspørsel etter europeisk aluminiumfolie, langt over tallene fra samme periode i 2017. et meste av veksten er i oversjøisk eksport.

Veksten drives først og fremst av stor framgang i oversjøiske markeder. I tredje kvartal ble det levert 237.700 tonn aluminiumfolie, en vekst på 6,4 prosent fra samme periode i 2017. Den hjemlige etterspørselen har holdt seg solid i 2018 og reflekterer forbruket i Europa (+ 0,5 prosent).

Ser man på eksporten de første ni månedene sammenlignet med 2017, er veksten på 28,8 prosent. Tynn folie som brukes i fleksibel emballasje og husholdningsfolie steg med 4,8 prosent. Tykkere folie til bruk i halvfaste beholder og tekniske applikasjoner steg med 1,9 prosent.

Ustabil politisk situasjon
- De gode resultatene er basert på en unik kombinasjon av økt hjemlig etterspørsel og særlig den store etterspørselen fra land utenfor Europa, sier Guido Aufdemkamp, Executive Director i EAFA.

- Den internasjonale handelsstrømmen av aluminiumfolie har endret seg betydelig som følge av handelstiltakene i USA og andre steder. Disse uvanlige omstendighetene kommer kanskje ikke til å fortsette på lang sikt.

- Mens den europeiske sektoren er tilfreds med dagens situasjon, er den veldig oppmerksom på effekten av den ustabile politiske situasjonen, som påvirker industrien direkte for tiden. Men vi er sikre på at vi i inneværende år setter ny rekord i leveranse av europeiske folieruller.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-11-23

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
Aluminiumfolie eksport

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC