...
Alle kartongkomponenter skal nå gjenvinnes i EU
Plast og aluminium i kartongene blir ikke gjenvunnet i dag, men det skal Tetra Pak og Veolia gjøre noe med. 

I samarbeid har Tetra Pak og Veolia satt seg som mål å resirkulere alle komponenter i brukt drikkevarekartong som samles inn i EU innen 2025.

Ifølge emballasjegiganten Tetra Pak består en gjennomsnittlig drikkevarekartong av 25 prosent kartong, 20 prosent plast og 5 prosent aluminiumfolie. 

Men mens fibrene blir gjenvunnet til høykvalitets papirmasse som brukes industrielt og i forbrukerprodukter, skjer ikke det samme med plasten og aluminiumet (PolyAl).

Vil doble verdien på drikkevareemballasje
Gjennom det nye samarbeidet skal PolyAl behandles og konverteres til nye råvarer for bruk i plastindustrien.

På denne måten vil verdien på en vanlig drikkevarekartong dobles og gjøre verdikjeden for innsamling og resirkulering mer effektiv og levedyktig. Samarbeidet mellom Tetra Pak og Veolia starter opp i EU men skal videreføres til flere markeder rundt om i verden.

- Alle materialer i drikkevarekartonger kan resirkuleres fullt ut til noe nytt og nyttig, forklarer Lisa Ryden, resirkuleringsdirektør i Tetra Pak.

- Vår tilnærming til gjenvinning involverer samarbeid med mange partnere i verdikjeden, fordi kjeden er bare like sterk som det svakeste leddet. Utfordringen i EU er å oppskalere økonomien og gjøre PolyAl til et verdifullt sekundærmaterial, sier hun.

Vil forbedre innsamling, teknologi og prosesser
Laurent Auguste, Senior EVP Developement, Innovation & Markets i Veolia legger til at partnerskapet forener Veolias ekspertise i kildehåndtering med Tetra Paks materialkunnskap.

- Vi skal utvikle en miljøvennlig og økonomisk bærekraftig løsning for gjenvinning av PolyAl, først i EU og deretter i Asia. På den måten skal vi forbedre innsamling, teknologi og prosesser, sier Auguste.

- Vi er stolte over å dra på denne reisen med Tetra Pak for å videreføre kartonggjenvinningen. I Veolia jobber vi hver dag med å gjøre avfall til en verdifull råvare. Vi utvikler stadig innovative løsninger og investerer i teknologi som bidrar til et sirkulært liv


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-11-22

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
aluminium Drikkevarer gjenvinning kartong resirkulering

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC