...
Fjerning av plastomslag ga tung miljøpris til Carlsberg
Snap Pack har ingen omslagsplast. I stedet henger boksene i multipacken sammen ved hjelp av limpunkter.

Carlsberg mottok nylig en miljøpris for å ha byttet ut plastomslaget rundt ølboksene med Snap Pack, der boksene kun sitter sammen ved hjelp av limpunkter.

Ringnes lanserte den nye emballasjeløsningen «Snap Pack» på alle Carlsbergboksene i september. Sammen med Carlsberg i Storbritannia var Ringnes først i verden til å ta i bruk limteknologien som holder boksene sammen uten bruk av plast. 

Stor oppmerksomhet verden over
Siden lanseringen har den nye forpakningen fått stor oppmerksomhet verden over, og nå, bare to måneder etter lansering, mottok bryggeriselskapet en prestisjetung miljøpris på World Beverage Innovation Awards for beste miljøinitiativ.

Sparer 17 tonn plast bare i Norge
– Denne prisen gleder oss veldig. Vi er utrolig stolte av denne emballasjeløsningen. Vi fjerner unødvendig plast uten at det forringer brukeroppleverlsen, sier administrerende direktør Anders Røed i Ringnes i en pressemelding.

- Mer miljøvennlig kan det ikke bli. Dette er et godt eksempel på at det meste er mulig å få til på en bærekraftig, effektiv og god måte dersom man våger å tenke litt alternativt.

Istedenfor å bruke plastemballasje, er boksene limt sammen med nedbrytbart lim som hverken er farlig for mennesker, dyr eller planter. Bare i Norge alene sparer den nye six-packen miljøet for 17 tonn plast i året. 

– Planen er å ta i bruk denne løsningen på alle våre bokser. Det vil i så fall gi Ringnes en årlig plastbesparelese på hele 170 tonn, sier Røed.PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-11-21

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
aluminiumbokser Miljø miljøinnsats priser prisutdeling sixpack

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC