...
Materialgjenvinning i Norge går ned, ifølge Grønt Punkt
- Materialgjenvinningen av plast vil gå ned, men likevel være godt over kravet i forskriften, sier Svein Erik Rødvik

Det krevende plastmarkedet har ført til at Grønt Punkt Norge har varslet myndighetene om en lavere materialgjenvinningsgrad i 2018 enn forventet. 

- Materialgjenvinningen vil likevel være langt over målet i dagens forskrift, fastslår Svein Erik Rødvik, leder for innsamling og gjenvinning i Grønt Punkt Norge.

Importrestriksjoner
Kinas importrestriksjoner har rystet en hel plastverden og resultert i utfordrende avsetning til materialgjenvinning. Inntil de ser en bedring i markedet, forventer Grønt Punkt Norge en lavere materialgjenvinningsgrad i 2018 for norsk plastemballasje enn i 2017.

– Selv om vi forventer en bedring over tid er vi nå avhengig av å hindre at kildesortering og innsamling stopper opp, sier leder for innsamling og gjenvinning i Grønt Punkt Norge, Svein Erik Rødvik.

- I verste fall må enkelte innsamlede plasttyper sendes til energiutnyttelse, noe som aldri har vært nødvendig tidligere.

Grønt Punkt Norge forventer imidlertid en svak bedring av markedet mot slutten av 2019 og at strømmene til materialgjenvinning da vil være økende.

Innenfor kravene i forskriften
Det siste året har vært det mest krevende året for avsetning av plastemballasje siden oppstarten av produsentansvarsordningene for 20 år siden. 

Utfordringene har ført til at Grønt Punkt Norge har varslet Miljødirektoratet og KLD om lavere materialgjenvinningsgrad av plastemballasje i Norge i 2018 enn forventet.

– Inntil det blir bedring i markedet forventer vi lavere materialgjenvinningsgrad enn den rapporterte andelen fra 2017 på 44,4 prosent. Til tross for noe nedgang vil vi likevel rapportere langt over målet i dagens forskrift som er 30 prosent materialgjenvinning, sier Rødvik.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-11-08

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
gjenvinning materialgjenvinning plastgjenvinning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC