...
Tysk produsent satser på plastflasker fra resirkulater
Lindner produserer ugjennomsiktige flasker til tekniske produkter. Nå lager de også flasker av resirkulert PET og PE.

Lindner Sprühsysteme GmbH har gått fra tankeeksperiment til praksis og produserer nå forskjellige typer plastflasker av resirkulater på sin fabrikk.

Økende etterspørsel etter råvarer, kombinert med og knapphet på ressurser gjør at mange er avhengige av import fra andre land. Dette, sammen med negativ miljøpåvirkning, gjør at mange tyske bedrifter går fra lineær til sirkulær økonomi.

Forlenget levetid og redusert avfalllsmengde
I en sirkulær økonomi regenereres varene gjennom gjenbruk, resirkulering og upcycling. På denne måten blir levetiden forlenget, samtidig som avfallsmengden reduseres.

Når et produkt har nådd enden av sin livssyklus, kan fortsatt delene og materialene de var laget av gjenbrukes og fortsette å generere verdi.

En sirkulær økonomi sikrer dermed bedre leveringssikkerhet av pålitelige råstoff, bærekraftige produkter og redusert miljøpåvirkning.

Sirkulær økonomi har blitt uerstattelig
I 2015 ble det generert 5.92 millioner tonn plastavfall, og 2,7 millioner tonn – litt under halvparten – ble resirkulert. Resten endte opp i energigjenvinning eller brenning.

- Resirkulering, og helst upcycling av plast er ikke lenger et tankeeksperiment, sier Stefan Lindner, administrerende partner i Lindners Sprühsysteme.

- Sirkulær økonomi har blitt uerstattelig, da den konverterer fossile råvarer og reduserer Co2-utslippene.

Flasker av PET og PE
Plastflasker laget av resirkulater kan produseres i alle fasonger og størrelser. Resirkulerte PET-flasker kan utstyres med gjennomsiktig vindu så sluttkunden kan se fyllingsnivået på flasken. Leveringstiden på resirkulerte flasker er cirka 1-3 uker

- Vi har som mål å drive på en bærekraftig måte, både økonomis, miljømessig og sosialt. Derfor er produksjon av miljøvennlige plastflasker en logisk konklusjon for ss.

- Av hensyn til våre kunder vil vi alltid ha fokus på økt miljøvennlighet men samtidig med opprettholdt høy kvalitet, sier Lindner.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-10-29

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
bærekraft plastflaske resirkulering resirkulert resirkulert plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC