...
Scanpack: Papiremballasje laget av jordbruksavfall
Nils Henrik Møen og Ørjan Risanger viser spennende nyheter hos Profil Emballasje i C-hallen på Scanpack
Paper Wise kan brukes som råstoff for en rekke applikasjoner.

Profil Emballasje, en av utstillerne på Emballasjeforeningens område, flesker til med en skikkelig nyhet: Papiremballasje laget av jordbruksavfall.

- Vi kan nå levere emballasje laget av løv og jordbruksavfall, forteller Ørjan Risanger i HBO trykkeri som samarbeider med Profil Emballasje. HBO har sikret seg enerett på materialet PaperWise i Norge, Sverige og Danmark.

47 prosent lavere miljøpåvirkning
- Den store fordelen med Papaer Wise er at miljøpåvirkningen er 47 prosent lavere enn FSC-papir laget av trefibre og 29 prosent lavere enn resirkulert papir, sier han.

Paper Wise lages av innsamlet løv og jordbrusavfall i India og Colombia. Omtrent 80 prosent av verdens avlinger består av jordbruksavfall, definert som restene etter at maten er tatt ut fra planter. Normalt blir dette avfallet brent.

Paper Wise kan brukes til å lage papir og papp som igjen kan resirkuleres opptil sju ganger, akkurat som jomfruelig papir.

- Paper Wise er biobasert sirkulærøkonomi i praksis, sier Risanger. En LCA-analyse laget av IVAM-universitetet i Amsterdam viser at miljøpåvirkningen er 47 prosent lavere enn fibermaterial og 29 prosent lavere enn for resirkulerte fibre.

Sertifisert for matkontakt
På spørsmål om materialet kan brukes til matkontakt, tar Risanger en telefon til lageret i Nederlandsom raskt kan  bekrefte at Paper Wise er sertifisert for matkontakt.

Bruksområder for materialet er emballasje, etiketter, skrivesakter, bøker, notisblokker, kopipapir, kvitteringer, med mer.

Nils Henrik Møen i Profil Emballasje forteller at selskapet også leverer plastemballasje med inntil 95 prosent resirkulert innhold fra innsamlet husholdningsavfall.

Profll Emballasje: C01:39


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-10-26

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
kartong papiremballasje papp Scanpack

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC