...
Scanpack: Mondi viser ny resirkulerbar barrierepose
- Barrierpack er lettere enn laminater av PET/PE i samme tykkelse og kan resirkuleres i eksisterende innsamlingssystemer, forklarer David Roos i Mondi.
Mondi viser flere produkter på Scanpack, som denne skålen der plast er erstattet med kartong.

Den prisbelønte BarrierPack, som er laget av to lag med PE, vises på Scanpack av Mondi. I motsetning til tradisjonelle flerlagslaminater, kan denne resirkuleres.

Matemballasje har gjerne flere lag med flere typer plast som gir barriere mot fuktighet og lys som forringer kvalitet og holdbarhet. Ulempen med denne emballasjen er at den ikke lar seg resirkulere fordi de forskjellige lagene ikke kan separeres.

Nå har Mondi laget en løsning som kun består av to lag i PE.

Ved siden av å være fullt gjenvinnbar, har materialet eksepsjonelle mekaniske egenskaper og egner seg for en rekke emballasjetyper. Den er konstruert med to lag PE-film og er et høyfunksjonelt og fleksibelt emballasjematerial som er lett å åpne og gjenlukke for forbrukerne.

Stivere og sterkere
- Materialet er stivere, sterkere og lettere en konvensjonelle PET/PE-laminater med samme tykkelse og kan formes direkte i FFS-maskiner og brukes i forhåndslaget emballasje, forklarer Albert Klinkhammer, Head of Public affairs, på messen. 

- Fuktbarrieren har gjort Barrier Pack Recyclable ideell for applikasjoner som tørr mat, matingredienser, og dyremat.

Med det ekstra laget med gassbarriere mellom PE-lagrene, er materialet også egnet for MAP-pakking av matvarer. Mondi har utviklet materialet for å ta tak i plastavfallsproblemet og som støtte for sirkulær økonomi.

Har vunnet to priser
Produktet har allerede vakt oppmerksomhet hos dommerne i 2018 Plastics Recycling Awards. 25. april ble produktet kåret til «Best Technology Innovation in Plastics Recycling. 

- Denne innovasjonen viser at fleksibel plastemballasje kan bli sirkulær. Design for gjenvinning er nøkkelen til å sikre sirkularitet av verdifulle ressuser i Europa, sa Ton Emans, President i Plastic Reyclers Europe, da prisenn ble delt ut.

Prisen anerkjenner bedrifter som har utviklet og tatt i bruk innovative teknologi og levert betydelige fordeler på områder som produksjonseffektivitet, kvalitetsstandarder, produktytelse og fortjeneste.
Senere fikk produktet også den tyske emballasjeprisen.

Regional salgssjef i Norden, David Roos forklarer på Scanpack at Barrierpack er lettere enn laminater av PET/PE i samme tykkelse og kan resirkuleres i eksisterende innsamlingssystemer.

- Barrierpack har fuktighetsbarriere og kan brukes til ståposer, blant annet, forklarerte han.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-10-24

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
barrierefilm plastemballasje pouch Scanpack sirkulær økonomi ståpose

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC