...
Verdikjeden for PET-skåler ber om politisk støtte i EU
Europeiske organisasjoner for produsenter av PET-skåler ber om politisk støtte for innsatsen de gjør med resirkulering (illustrasjonsbilde).

- Matemballasje i PET er gjenvinnbar, og redusert forbruk er ikke løsningen. Bedre innsamling er veien fremover, hevder europeiske PET-foreninger.

EUs forslag til direktiv om engangsplast er under behandling i EU-parlamentet. Forslag legger opp til redusert forbruk av PET-skåler, et emballasjematerial som organisasjonene mener er sirkulært og har høyt innhold resirkulert innhold.

Mot utviklingen
Foreningene mener at politikken går imot utviklingen de siste årene, der produsenter av PET-ark har hatt en jevn økning i bruken av resirkulert innhold.

Skåler laget av PET-ark er ideelle for en rekke bruksområder som fersk mat, meieriprodukter, blisteremballasje og legemidler. Medlemmene i PET Sheet Europe, en avdeling i EuPC, bruker i gjennomsnitt 45 prosent resirkulert innhold i sine PET-ark.

Enda bedre resultater kan oppnås med separat innsamling av skåler og andre PET-baserte produkter som kopper og lokk. Foreningen mener det er av ytterste viktighet å øke innsamlingen og at skåler er sirkulære dersom de designes, samles inn og sorteres riktig.

Initiativ for sirkulær økonomi
Petcore Europe, EuPC og Plastic Recyclers Europe har frivillig forpliktet seg til å øke sin innsats i sirkulær økonomi. PET Sheet Europa har lovet at bruken av resirkulert PET skal økes til 70 prosent innen 2025.

Petcore Europe representerer hele verdikjeden for PET i Europa og støtter PET Sheet Europe sammen med Plastic Recyclers Europe. De ber euroepeiske beslutningstakere om å fremme separat innsamling og resirkulering av PET og å innføre spesifikke mål, i stedet for å redusere forbruket.

- En politikk som styrer mot redusert forbruk vil sabotere denne innsatsen og det sirkulære initiativet, skriver organisasjonene


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-10-08

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
engangsemballasje PET-skåler rammevilkår resirkulering resirkulert resirkulert innhold resirkulert plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC