...
Norges matsvinn vises frem for første gang ved Oslo S
Norsk matsvinn skal vises fram på Oslo S mandag 8. oktober. Matvett og Findus er der, og flere er invitert.

Mandag avsløres hvilken type forbruker som kaster mest mat, i forbindelse med avdukingen av en oppsiktsvekkende installasjon på Oslo S.

Det kastes minimum 355 000 tonn fullt spiselig mat i Norge hvert år. Over halvparten av dette matsvinnet kommer fra forbrukerne. 

Matsvinn er et større miljøproblem enn plast i Norge, når denne blir sortert riktig. Nå skal fem tonn matsvinn vises frem på Oslo S – som er mengden spiselig mat vi kaster hvert tiende minutt i Norge.

– Vi ønsker å sette en liten støkk i folk og samtidig vise hvor enkelt det er å gjøre en forskjell for miljøet og egen lommebok, ved å kaste mindre mat, sier Anne Marie Schrøder i Matvett, som er matbransjens selskap for å forebygge og redusere matsvinn. 

Oppfordrer Norge til å ta et matsvinnløfte
Matvett står, sammen med matvareprodusenten Findus, bak dette initiativet for å bekjempe matsvinn. Findus har også tilsluttet seg målene i Bransjeavtalen om redusert matsvinn, om å halvere matsvinnet i Norge innen 2030. 

– Vi har valgt matsvinn som et av våre fokusområder innen bærekraft, da det kastes vesentlig mindre fryst mat, sammenlignet med andre matvarer, sier bærekraftsansvarlig Maria Svantemark i Findus Norge. 

- Vi vil være en del av løsningen. Men over halvparten av matsvinnet stammer fra forbrukere. Derfor oppfordrer vi nå alle nordmenn om å også avlegge sitt matsvinnløfte. 

Matsvinnløftet kan avgis på Oslo S mandag og tirsdag, samt på findusmatsvinnløfte.no. De som avlegger løftet oppmuntres til å ta i bruk små grep i hverdagen som utgjør en forskjell. 

De med god råd kaster mest
En ny undersøkelse gjort av Matvett og Østfoldforskning viser blant annet at de med høyere inntekt kaster mest. Undersøkelsen, som inneholder flere interessante funn, vil bli gjort tilgjengelig på Oslo S  mandag 8. oktober kl. 0800. 

På Oslo S vil du også kunne treffe Anne Marie Schrøder fra Matvett, Maria Svantemark fra Findus, samt en representant for Brødrene Fredberg (bønder som leverer til Findus). Klima- og miljøminister Ola Elvestuen samt Byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg, er også invitert. 

Arrangementet innleder en uke med sterkt fokus på mat og bærekraft. 10. og 11. oktober arrangeres "Foodscape – med bærekraft på menyen" på Norges Varemesse, en ny møteplass for sunnere og mer miljøvennlig norsk mat.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-10-04

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
matsvinn

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC