...
Hvordan skal industri møte økt allergi og intoleranse?

Det blir stadig flere intoleranser og allergener å ta hensyn til, både for forbrukere og produsenter. Hvordan skal produsentene møte denne utfordringen?

Teknologisk Matforum arrangerer en temadag om allergener 24. oktober i Oslo. Forekomster av nøtter og melkeproteiner kan være alvorlig for allergikere, men hva er forskjellen på intoleranse og allergi?

Allergener og merkeregler
Innledningsforedraget fra Christine Kruse Fæste i Veterinærinstituttet gir en god oversikt. Det følges opp av forsker Hildegunn Iversen ved NMBU, Veterinærhøgskolen, som skal snakke om allergener og kryssreaksjoner.

Seniorinspektørene Ann Cathrine Bjørnsrud og Henriette Riiser Aale ved Mattilsynet skal fortelle om regelverket for allergimerking. Leder for ernæring og sunnhet Linn Anne bjelland Brinborg i Orkla Foods Norge vil snakke om markedsdrevet produktutvikling i segmentet «allergikere».

Generalsekretær Helle Grøttum i Landsforeningen for hjerte lungesyke forklarer mulige konsekvenser av feilmerking, mens daglig leder Knut Øksby i Matinfo skal fortelle om nyttige oppslagsverk.

Mer informasjon og påmelding her 


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-10-04

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
allergi allergimerking Teknologisk Matforum

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC