...
Vakuumpakket pålegg kan redusere matsvinn i horeca
- I vårt system vakuumpakkes og oppbevares pålegg separat fra baguetten, forklarer Kjell Helge Korsnes.

 MP Storkjøkken har laget spesialutformede skåler for separat oppbevaring av pålegg og baguetter før steking og servering. Det skal gi bedre kvalitet og mindre matsvinn.

Mange har nok opplevd å kjøpe en baguett som ser innbydende ut men der brødet er seigt og osten har blitt hard i kantene. MP Storkjøkken har satt seg inn i problematikken og forklarer:

Spesialformede skåler for vakuumpakking
- Mattilsynet krever at kjølte varer skal oppbevares i fire grader, men brødvarer får dårligere kvalitet i denne temperaturen, sier eier og gründer Kjell Helge Korsnes i MP Storkjøkken til Horecanytt.

- I tillegg trekker fuktigheten fra pålegget inn brødet, noe som forringer kvaliteten på brødet og pålegget ytterligere. Er baguetten i tillegg pakket inn i plast, blir kvaliteten enda dårligere.

MP Storkjøkken har utviklet et nytt system der spesialutformede skåler brukes til ferdig dandert pålegg som vakuumeres og legges kjølig. Når en kunde legger inn en bestilling, skjæres baguetten på langs og settes inn i et stativ som holder den åpen.Dressing og majones påføres, og posen med pålegget hentes fra kjøleskapet og skyves på baguetten. Hele prosessen tar ett minutt.

Kan redusere matsvinn
- Ved å bruke dette systemet kan du produsere opp påleggspakker når det er rolige perioder i løpet av arbeidsdagen. Pakkene holder seg en uke i kjøleskapet, så det er lett å tilpasse antallet, sier Korsnes.

Han mener at man på denne måten reduserer matsvinn siden man slipper å lage baguetter som ingen kjøper.

- Det går med litt plast ved å jobbe på denne måten, men plasten blir ikke med kunden ut av utsalgsstedet, og alt kan resirkuleres på riktig måte, forteller han.

10. og 11. oktober deltar MP Storkjøkken på Foodscape (Norges Varemesse), der de skal vise frem det egenutviklede baguettesystemet. 


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-10-02

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
horeca messer service vakuumpakking

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC