...
"Best" og "verst" emballasje skal kåres på NRK-TV
Forbrukerrådet og Svanemerket ber nå forbrukere sende inn forslag på god og dårlig emballasje på Facebook og Instagram ved å bruke #smartemballasje innen 15. oktober

Forbrukerrådet og Svanemerket vil kåre god og dårlig emballasje på NRK Forbrukerinspektørene (FB) den 24. oktober. Først ber de forbrukerne om hjelp.

I juryen sitter Forbrukerrådet, Svanemerket, Norner og Østfoldforskning. De ber nå forbrukere om forslag på Facebook og Instagram ved å bruke #smartemballasje innen 15. oktober. Skriv gjerne hvor varen ble kjøpt eller link til nettbutikk.

- Plastemballasje til dagligvarer har en funksjon, men den blir som regel bare brukt en gang. For ofte er det for mye luft og unødvendig mye plast rundt produktene, sier fagdirektør i Forbrukerrådet, Gunstein Instefjord.

- Med denne kåringen håper vi at flere produsenter og dagligvarekjeder bryr seg enda mer om hvordan de pakker inn dagligvarene.

Vil øke bevissthen om hva som er god emballasje
Svanemerket håper at kåringen kan øke bevisstheten om hva som er god emballasje.

- God emballasje tar vare på produktene som er inni og fører til mindre svinn, mens dårlig emballasje sløser med ressursene. Selv om dette er et komplekst område, er det mange som finner gode løsninger, sier Anita Winsnes, direktør i Svanemerket.

Når ber initiativtakerne forbrukerne å lete i norsk dagligvarebutikker etter eksempler på det de mener er god og dårlig emballasje og dele disse med bilde på #smartemballasje.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-09-14

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC