...
RPC Group kan bli kjøpt av amerikanske investorer
RPC har fabrikker blant annet i Kristiansand og på Kambo i Moss (bildet). Nå kan det britiske konsernet få amerikanske eiere.

Det britiske emballasjekonsernet RPC Group, som har fabrikker blant annet i Moss og Kristiansand, er på vei mot å bli kjøpt opp av amerikanske investorer.

RPC Group har informert om at de forhandler med de to amerikanske private equity-selskapene Apollo Global Management og Bain Capital. Ifølge RPC Group har de selskapene har fått frist fram til 8. oktober om å komme med konkrete bud.

Aksjefall og -oppgang
Uttalelsen fra RPC Group kom etter at Bloomberg 8. september avslørte at RPC har vært i samtaler med potensielle kjøpere.

Aksjekursen til RPC Group sank med cirka 20 prosent tidligere i år , men etter at oppkjøpsplanene ble kjent, har RPC Groups aksjeverdi steget igjen med 17 prosent, ifølge Financial Times. Nå vurderes markedsverdien til rundt 3,6 milliarder USD, eller noe over 30 milliarder NOK med dagens dollarkurs, skriver Plastforum.

- Trykket på konsernets markedsverdi og forskjellige syn på passende investeringsnivå har begrenset RPC Groups tilgang til attraktive vekstmuligheter. Styret arbeider nå med å løse dette, sa styreleder Jamie Pike tidligere i sommer.

Ifølge Plastics News Europe var det styreformannens uttalelse som førte til at de to investorene tok kontakt med konsernet med tilbud om oppkjøp. RPC har de siste årene kjøpt flere plastbedrifter, og 
ifølge konsernets nettside er RPC Group etablert på 189 steder i 34 land verden over.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-09-12

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
oppkjøp plastemballasje

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC