...
En av Europas største MG-papirmaskiner er innviet
Petra Einarsson, konsernssjef i BillerudKorsnäs, Carl Fredrik Graf (påtroppende landshøvding), Elisabeth Nilsson (avtroppende landshøvding) og Håkan Krantz, fabriksjef i Skärblacka.

På fabrikken i Skärblacka utenfor Norrköping innviet BillerudKorsnäs en av Europas største og mest effektive MG-papirmaskiner 5. september.

Over 500 personer deltok på innvielsesseremonien som ble ledet av selskapets administrerende direktør og konsernsjef Petra Einarsson, lokalpolitikere og fabrikksjef Håkan Krantz i Skärblacka-fabrikken.

Vil skape et verdensledene MG-senter
En investering på 1,3 milliarder dekker oppgradering av den eksisterende papirmaskin og en ny maskin for maskinglattet kraftpapir (MG-papir). Satsingen har som mål å skape et verdensledende MG-senter i Skärblacka.

Investeringen forbedrer produktmiksen, gir høyere foredlingsverdi og øker bredden i produktspekteret til BillerudKorsnäs. Foretaket forsterker dermed sin ledende posisjon som global leverandør av kraftpapir til emballasjebruk.

Bruksområdene for maskinglattet kraftpapir er alt fra forbrukervarer til industriprodukter. Eksempler er fettresistent papir til forbrukerposer og hurtigmatmarkedet, barrierepapir til meieriprodukter som smøremballasje og papir for forsegling av medisinske engangsartikler.

Åpner for vekst
Den nye MG-maskinen og kapasitetsøkningen på den eksisterende papirmaskinen åpner for vekst i nye og andre markedsområder. Samtidig legger investeringen grunnlaget for videre utvikling av Skärblacka som verdensledende MG-senter.

- Vi har med denne satsingen forsterket vår posisjons som verdensledende på MG-papir og lagt et grunnlag for videreutvikling av vår produktmiks og vårt tilbud, sa Petra Einarsson under innvielsen.

Fakta om MG-senteret
* Investering: 1,3 milliarder SEK
* Produksjonskapasitet: 460.000 tonn/år, hvorav 180.000 tonn MG-papir
* Antall medarbeidere: Cirka 740
 


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-09-07

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
fiberemballasje investering papirproduksjon

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC