...
Mandag 3. september øker panten på flasker og bokser
Mandag 3. september økes pantesatsen på nye flasker og bokser. Gammel emballasje gir påført pant tilbake.

Panten er nå justert opp til 2 kroner på nye småflasker og 3 kroner for flasker over 0.5 liter. Infinitum venter at returandelen vil øke fra 86 til 90 prosent.

En overgangsordning har fungert siden nyttår, men fra 1. september må alle legge om til ny emballasje. Flasker og bokser som er merket med den gamle pantesatsen, gir påført pantesats på 1kr og 2,50.

Gammel emballasje kan fortsatt være i omløp
- Beløpet i pantemerket endres også - der står det hvilken pant du har betalt og hva du skal få tilbake. Men for å få brukt opp mest mulig av den gamle emballasjen, kan det en sjelden gang hende at det står gammelt pantemerke på flasken eller boksen, selv om du både betaler og får tilbake ny høy pant, skriver Infinitum på sine nettsider.

Det er 25 år siden sist flaskepanten ble justert. Allerede i 2013 ble det tatt initiativ til en økning, blant annet fordi 50-øringen hadde gått ut av sirkulasjon. Saken ble liggende lenge hos regjeringen før forslaget ble sendt på høring i fjor sommer.

Årsaken til at panten ikke økes mer og oftere, er at for høy pant kan friste til juks på forskjellige måter, ifølge  Infinitum.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-09-03

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
pantesystemer

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC