...
Scanpack: Eksperter tar opp bærekraftig emballering 
- Vi må sørge for at emballasjen ikke ender opp som søppel i naturen, sier Tim Sykes.
Ian Schofield, Packaging Manager i Iceland Foods, som har mål om å fjerne all plastemballasje innen 2023.
Emballasjeeksperten Jocelyn Ehret stiller spørsmål ved om det vireklig er riktig å fjerne alle typer plast.

Tim Sykes fra Packaging Europe er blant ekspertene som skal inspirere under seminarene om bærekraft og skal dele ut prisen Sustainability Award på Scanpack.

- Menneskets forbruk har en katastrofal innvirkning på miljøet, og emballasjen blir sett på som en stor del av problemet. Her må vi sørge for at emballasjen ikke ender opp som søppel i naturen, sier Tim Sykes.

Er det riktig å fjerne all plastemballasje?
På messen blir det foredrag av representanter fra store merkevareeiere som P&G, Johnson&Johnson og Carlsberg, med flere.

Det kan være spesielt interessant å høre Ian Schofield, Packaging Manager i den britiske dagligvarekjeden Iceland Foods, som nylig etablerte seg i Norge. Iceland Foods har begynt å fjerne plast i emballasje på egne merkevarer og har som mål at all plast skal være erstattet med papir- og fiberbasert emballasje innen 2023.

Emballasjeeksperten Jocelyn Ehret oppfordrer folk til å tenke litt bredere. Hun har gjennom hele sin karriere hjulpet store merkevareeiere med å utvikle bærekraftig emballasje og stiller spørsmål ved om det vireklig er riktig å fjerne alle typer plast.

Klimasmarte alternativer
- Klimasmarte alternativer er høyaktuelt for alle som produserer og bruker emballasje, sier Anna Lena Friberg, forretningsansvarlig for Scanpack.

– Derfor vill vi i år løfte dette temaet og gi publikum en opplevelse der ledende bransjeaktører forteller hvordan de jobber med bedre miljøløsninger.

Scanpack arrangeres 23.-26. oktober på Svenska Mässan i Göteborg.  Emballasjeforeningen er tilstede med egen stand og fungerer som koordinator og servicetorg for utstillerne i et område i C-hallen.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-08-31

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
bærekraft plastemballasje Scanpack

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC