...
Ny matemballasje fra finske Jospak vinner Scanstar
Jospak-emballasjen er fiberbasert skål med en separat, flerlags barrierefilm som gjør den egnet for MAP.

Det finske oppstartsselskapet Jospak OY er en av vinnerne av Scanstar 2018 for sin fiberbaserte skålemballasje for Kunnuksen Lihakauppa Grillipekoni.

Den nye matemballasjen inneholder 85 prosent mindre plast enn det vanlige alternativet. Scanstar er en emballasjekonkurranse i regi av Scandinavian Packaging Association som rullerer i de nordiske landene. I år var det danske Teknologisk Institut Plast og Emballage som stor for arrangementet.

Juryen hadde følgende å si om Jospaks emballasje:

«Designen tar hensyn til visuell kommunikasjon, materialbruk og gjenvinning. Instruksjoner på bunnen av emballasjen viser hvordan den skal gjenvinnes, med enkel separering av film og fiber. Juryen mener fortsatt at åpningsinstruksjoner og – mekanisme kan forbedres, men designen støtter inntrykket av en bærekraftig emballasje».

Pouttu Ltd, en av Finlands største kjøttprodusenter, lanserte Kannuksen Lihakauppa Grillipekoni i mai 2018. Det ferske kjøttproduktet består av lønnesirupsglasert bacon pakket i bølgepapp.

Bedrift i vekst
Jospak OY ble grunnlagt i 2014 for å utvikle og kommersialisere en ny emballasjeløsning for matindustrien. Innovasjon består i en fiberbasert skål med høy barriere som egner seg for diverse matprodukter som i dag pakkes i plast.

- Som et start-up-firma er vi glade for Scanstar-prisen, sier Tarja Heikkilä, adm. Dir. i Jospak. – Vi tror at prisen sammen med vårt sterke engasjement for ta bedriften til neste nivå vil åpne nye dører for Jospak.

Hun forteller at bedriften allerede investerer i ny produksjonskapasitet for å være klar for høyere volumer og internasjonale markeder.

Fiberskål med barrierefilm
Jospak-emballasjen er fiberbasert skål med en separat, flerlags barrierefilm. Skålen blir hermetisk lukket ved hjelp av overfilmen, noe som gjør skålen egnet for modifisert atmosfære. Etter bruk kan den indre filmlinner pirkes vekk, slik at materialene kan sorteres i sine respektive strømmer.

Skålen har stor trykkflate for markedsføring, produktinformasjon og hylleprofilering


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-08-08

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
fiber fiberemballasje kjøtt Scanstar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC