...
Digitalisert sirkulærøkonomi med app fra UPM Raflatac
Lagerassistent Per Hasso i Xelia Pharmaceuticals viser hvordan RafMore-appen virker.

UPM Raflatac kombinerer digitalisering og sirkulær økonomi med etikettløsningen RafMore smarte etiktetter i RafCycle gjenvinningsprosess for avfall fra kunder.​

Den smarte etiketten festes på esker med avfall som skal resirkuleres og skannes med en mobilapp for å fortelle når kundens avfall er klart til å hentes. Med dette grepet kan innsamlingen av avfall fra kundene optimeres, hevder UPM Raflatac. 

Smartere gjenvinning
Tidligere ble avfallsinnsamlingen utført manuelt, noe som krevde mye kommunikasjon mellom UPM Raflatac og kundene. Ved å kombinere de to løsningene, blir gjenvinningen smartere enn noen gang, ifølge selskapet.

RafCycle er en kostnadseffektiv resirkuleringsløsning for innsamling av bakpapiravfall fra partnere rundt om i Europa. RafMore smartetiketter har blitt testet av flere RafCycle-kunder i Danmark og Sverige.

Innsamlet avfall fra disse kundene kan bli til nye produkter ved UPM Plattling papir- og papirmassefabrikk i Tyskland. På denne fabrikken fjernes silikonet i bakpapiret som blir resirkulert til papirmasse og papir.

Sporing av eksakt avfallsmengde
- Vi kan nå gi RafCycle-kunder unike koder som lar oss spore den eksakte avfallsmengden og gi tilbakemelding via RafMore mobilappen. Dette hjelper oss å forbedre logistikkprosessene og effektivisere avfallsinnsamlingen, sier Claus Søndergaard, salgssjef Danmark i UPM Raflatac.

Den nye RafMore-løsningen er laget for å effektivisere logistikken i lagrene ved å flytte planlegging av henting til UPM Raflatac. Mobilappen er lett å installere og bruke.

- Appløsningen gir også bedre oversikt over det totale volumet av avfall som blir til nye råvarer, sier Per Hasso, lagerassistent i Xelia Pharmaceuticals, en av de første brukerne av produktet.

RafMore transformerer produktemballasje til smart emballasje med en unik og sporbar identitet, hevder UPM Raflatac som planlegger å lansere løsningen i flere land.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-06-27

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
etiketter gjenvinning mobilapp smart etikett Sporbarhet sporing

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC