...
Marchesini kjøper opp Schmucker og Creinox
Schmucker bygger pakkemaskiner og -linjer for sticks til forskjellige formål.

To nye selskaper har nå blitt en del av Marchesini Group, som har kjøpt 100 prosent av aksjene i Schmucker og 80 prosent av eierskapet i Creinox.

Schmucker begynte sin virksomhet som et lite verksted i Slovenia, der brødrene Schmucker lagde systemer for matindustrien. I løpet av noen når begynte de å bygge pakkemaskiner i enkle eller multiple linjer for sticks fylt med væske, pulver, granulater, krem og geleprodukter.

Økende etterspørsel fra multinasjonale konsern og vellykkede eksperimenter med prototyper ga stor vekst for selskapet, som dag sysselsetter 80 mennesker og omsetter for 10.5 millioner euro (2017). 80 prosent av omsetningen kommer fra eksport.

Flere oppkjøp inngår i vekststrategien
Tidligere har Marchesini kjøpt Dumek (pakkemaskiner for kosmetikk), Vibrotech (mating og posisjonering) og SEA Vision (inspeksjonssystemer). Sammen med Schucker er alle disse selskapene med i gruppens vekststrategi.

- Som med de andre oppkjøpene vil Schmucker fortsatt ledes av gründerne. Det garanterer kontinuitet i forretningene, gir trygghet for lokale leverandører og viderefører kompetansen, sier Pietro Cassini, adm. Dir i Marchesini Group.

- Markedet for enkeltdoser i stickpack er veldig interessant. De siste årene har bruksområdet flyttet fra mat til medisiner. Det skyldes at de er enkle i bruk og atman sparer 20-30 prosent av materialet sammenlignet med poser som må forsegles på fire sider.

Creinox
I forrige måned kjøpte konsernet opp 80 prosent av Creinox, et selskap som arbeider bygger beholdere og tanker i rustfritt stål fro farmasøytisk, kosmetisk og næringsmiddelindustri. Omsetningen i 2017 var på 1 million euro.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-06-26

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
oppkjøp pakkelinjer pakkemaskin pakketeknologi

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC