...
Elopak først med 1 milliard 100% fornybare kartonger
Elopak har levert 1 milliard 100 prosent fornybare kartonger siden lanseringen i 2014. 
- Å passere en milliard fornybare kartonger er stor milepæl for Elopak og et flott bidrag til å redusere bruken av fossile råvarer, sier Marianne Groven, interim miljødirektør i Elopak.

Den første produsenten i verden som har levert over en milliard 100 prosent fornybare kartonger er norske Elopak, som lanserte den fornybare kartongen i 2014.

Elopaks kartonger tilbys med fornybar PE, noe som sparer ressurser for fremtidige generasjoner. I tillegg bruker de fornybare råvarer i stedet for fossile, noe som reduserer karbonavtrykket for kartongene.

Kartong med fornybar PE
I 2017 forbedret Elopak tilbudet av fornybare kartonger ved å introduseres nye råvarer for fornybar PE. Selskapet valgte å skifte leverandør for å utvide tilbudet av fornybar PE fra to forskjellige kilder. Den ene kommer fra sukkerrør og den andre er basert på tallolje, som er rester fra papirproduksjon.

- Å passere en milliard fornybare kartonger er stor milepæl for Elopak og et flott bidrag til å redusere bruken av fossile råvarer, sier Marianne Groven, interim miljødirektør i Elopak.

- Som en global emballasjeleverandør er det vårt ansvar å fortsette å utvikle vårt fornybare tilbud og senke karbonavtrykket fra våre kartonger. Elopak vil alltid søke etter å levere emballasje med en sterk miljøprofil for å støtte våre kunder varemerker.

Fullt basert på trevirke
Basert på tømmer fra nordiske skoger gjør den talloljebaserte råvaren Elopak i stand til å levere drikkekartonger som er fullt og helt basert på trevirke. Talloljen er 2. generasjons rester fra produksjon av papir og papirmasse, som også er hovedråvaren i kartongen.

Trevirke somkartongen er laget av er hentet fra ansvarlig skogdrift og kontrollerte kilder, sertifisert av FSC. Den alternative råvaren kommer fra Brasil, der sukkerrør vokser i områder der andre vekster ikke kan gro. Den regnes som en bærekraftig råvare.

Begge råvarene er sertifisert i henhold til ISCC PLUS, som sikrer at hele verdikjeden er bærekraftig og sertifisert fram til sluttproduktet.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-06-22

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
Elopak fornybar fornybar plast kartong melkekartong

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC