...
Ny konsernsjef tar over etter Hanne Refsholt i TINE
Bankmannen Gunnar Hovland tar over som konsernsjef i Tine etter Hanne Refsholt.
Hanne Refsholt ba styret i TINE om å finne en etterfølger i fjor. Hun går av som konsernsjef ved nyttår.

Hanne Refsholt går av som konsernsjef i Tine etter 14 år. Ny konsernsjef fra 1. januar 2019 blir Gunnar Hovland, nåværende adm. direktør i BN Bank.

– Jeg vil takke Hanne Refsholt for utvikling av Tine og solide resultater i perioden, sier styreleder Trond Reierstad i en pressemelding.

- Vi er også svært tilfreds med å få Gunnar Hovlands kompetanse og kommersielle erfaring for å styrke arbeidet med å gjøre Tine til forbrukernes og kundens førstevalg. Refsholt legger bak seg 14 år som konsernsjef og totalt 28 år i meierisamvirket når hun går av til nyttår.  

– Refsholt ba styret finne sin etterfølger i fjor, noe som kom overraskende på styret. Hun har utviklet konsernet gjennom innovasjon, forretningsutvikling og betydelig effektivisering. Tine har økt driftsresultat på 276 millioner kroner i 2004 til 1537 millioner kroner i 2017.

- Samtidig har Tine jevnt over gode resultater fra kunde- og omdømmeundersøkelser. Hanne Refsholt har maktet å kombinere godt samfunnsansvar med lønnsom drift, konstaterer Reierstad i meldingen.

Et privilegium å lede TINE
Refsholt sier det har vært et stort privilegium å få lede Tine.  Hun vil fortsatt være tilgjengelig for Tine og bruke sin kompetanse og erfaring på andre arenaer. Hun har flere eksterne styreverv utenfor Tine allerede.

Gunnar Hovland har ifølge styret solid kommersiell erfaring og resultater fra komplekse bransjer med sterkt kundefokus, høy gjennomføringskraft, erfaring fra endringsprosesser og erfaring fra Tines verdikjede. Hovland har jobbet i Tine i 12 år, blant annet som salgsdirektør.

Etter han forlot Tine i 2008, har Hovland ledet selskaper innen kraft/finans, som Trondheim Kraft, Fjordkraft og BN Bank.

Sterk merkevare
– Tine er en av Norges sterkeste merkevarer med betydelig innovasjonskraft og offensive ambisjoner både nasjonalt og internasjonalt , sier Gunnar Hovland i meldingen.

- Jeg gleder meg veldig til å lede selskapet i tett samarbeid med kompetente medarbeidere, kunder og forbrukere. Tine har over 500 merkevarer og et fantastisk grunnlag som jeg frem til å bygge videre på.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-06-15

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
Ansettelser TINE

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC