...
Handelens Miljøfond starter opp i løpet av sommeren
Peter Sundt sier at Handelens Miljøfond i løpet av sommeren vil kreve inn 50 øre per plastbærepose.

I løpet av sommeren 2018 starter Handelens Miljøfond opp med å samle inn 50 øre per plastbærepose som selges i norske dagligvarebutikker.

I et styremøte 25. mai ble det klart at innsamlingen starter i løpet av sommeren, skriver Kretsløpet. Oppstarten ble først satt til 1. mars og deretter 1. mai. Men ifølge styreleder i fondet, Peter Sundt,har  det  tatt lenger tid enn forventet å få avklart detaljer med myndigheter og Konkurransetilsynet.

Handelen bestemmer prisen på plastbæreposene
- Det er viktig å presisere at vi ikke legger oss borti hvor mye varehandelen vil ta seg betalt for posene. Vi skal ha 50 øre per pose, og plastposer er en momsbelagt vare, sier Peter Sundt til Kretsløpet.

Nå jobbes det med å få på plass en fast organisasjon i fondet, som organiseres som en forening. Dersom det samlede plastposeforbruket for 2016 legges til grunn, vil de årlige inntektene blir cirka 400 millioner kroner. Men Sundt tror beløpet blir lavere.

– Noe av hensikten er jo å redusere bruken av plastposer. Og vi ser allerede at en mer bevisst holdning til bruk av plast, kundebetaling og alternativer til plastposer har bidratt til å redusere forbruket, sier han til Kretsløpet.

Ekspertkomite har gitt råd om bruk av fondet
Styret i foreningen Handelens Miljøfond avgjør hvordan midlene skal brukes, og de har engasjert en ekspertkomite som har gitt råd og anbefalinger om hva fondet bør starte med. 

Blant forslagene er ulike tiltak for å effektivisere arbeidet mot marin forsøpling, bedre plastinnsamling der folk ferdes, en flerårig plastkampanje og et internasjonalt prosjekt hvor man går inn i et fond sammen med andre.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-05-31

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
bærepose Handelens Miljøfond Miljø plastbæreposer plastemballasjeavfall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC