...
Global bærekraftpris deles ut på Scanpack 2018
Scanpack arrangeres i Göteborg 23.-26. oktober 2018, og Sustainability Award deles ut på åpningsdagen.

For første gang skal den prestisjefulle utmerkelsen Sustainability Award deles ut på Scanpack. – Det er en ære, sier Anna-Lena Friberg, forretningsansvarlig for Scanpack.

- Det innebærer at verdens øyne rettes mot oss på en helt ny måte, fortsetter Friberg.

Emballasjemessen Scanpack, som arrangeres i Göteborg hvert tredje år, er en av Svenska Mässans største messer. Messen regnes som den viktigste emballasjemessen i Norden, og i år for Scanpack ekstra oppmerksomhet gjennom den gjeve bærekraftprisen.

Verdens fremste pris for bærekraftig emballasje
Sustainability Awards deles ut for fjerde gang og anses som verdens fremste pris for innovasjoner som gir økt bærekraft i emballasjebransjen. Bak konkurransen står fagbladet Packaging Europe, som også blir International Media Content Partner i Scanpack.

Prisen støttes av globale gigantkonsern som Coca-Cola, Procter & Gamble, Regckitt Benckiser, Marks & Spencer, Suez og Europen, som Emballasjeforeningen nylig ble medlem i.

Det er de bærekraftsansvarlig i disse bedriftene og organisasjonene som utgjør juryen, som kårer vinnere i seks forskjellige kategorier. Blant disse velger de igjen en totalvinner som får «Best Sustainable Packaging Innovation».

Prisutdeling på åpnngsdagen
Sverige hadde suksess i fjor da ICA vant kategorien «Best Pratice» for lasermerking av frukt og grønnsaker. Totalseieren gikk til tyske Papierfabrik Scheufelen for utvikling av et emballasjepapir laget av soltørket gress.

Årets vinnere presenteres 23.oktober på åpningsdagen av Scanpack, der bærekraftseminaret Sustainable Packaging Summit også arrangeres. Her medvirker blant andre den franske yoghurtprodusenten Danone og britiske Iceland Foods.

Sistnevnte er i ferd med å etablerer seg i Norge og har besluttet å fjerne all plastemballasje senest i 2023.

Økt status på Scanpack
Anna-Lena Friberg er forventningsfull til årets messe.

- Vi er veldig glade for å kunne presentere et program med høyinteressante foredragsholdere og flere superbrands. Det øker statusen på hele messen og gjør at Scanpack som event blir lagt merke til over hele Europa, sier hun.

Hensikten med bærekraftprisen er å fokusere på det mulige, ifølge Tim Sykes i Packaging Europe.
- Initiativet stimulerer diskusjon men bidrar også til at ideer spres, slik at vi kan høste av den enorme mengden av innovasjoner som skjer i dagens emballeringsteknologi, sier han.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-05-16

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC