...
Elopak fant løsningen på økende trykkeproblemer
Med den nye løsningen kan en opertør skifte sylinderen alene, mens den andre endrer maskininnstillingene.
Løsningen for Elopak ble Rotec-sleeves og en skreddersydd Atlas Eco Bridge-adapter.

Hos Elopak i Tyskland opplevde staben økende kvalitetsforskjeller ved direktemontering av sleeves på luftsylindere uten bruk av adaptere.

I dag er mange trykkoppdragene på flexopresser kortere enn før, noen som gir flere jobbskifter. Dette er utfordrende og stressende for operatørene som må løfte de tunge sylindrene på kort tid. 

Forsøkte konvensjonelle adaptere
Hos Elopak GmbH i Speyer forsøkte de å bruke konvensjonelle adaptersystemer, men dette ga for dårlig kvalitet. I tillegg var ikke forsyningen av komprimert luft gjennom adapterens lufthull kompatibel med det eksisterende luftsystemet på pressen.

For Elopak ble løsningen Rotec-sleeves og en Atlas Eco Bridge-adapter som ble skreddersydd av Flint Group Technical Service. I stedet for lufthull, har denne en «pustende metallring» som bygger en luftpute rundt adapteren.

Luftstrømmen kan dermed reduseres med inntil 90 prosent. Støynivået reduseres samtidig til vanlig romnivå. Rotec Atlas Eco Bridge har en karbonfiberkonstruksjon med vibrasjonsdempende egenskaper som øker trykkvaliteten, spesielt ved høyere trykkhastigheter.

Raskere skifte
- Før måtte vi være to operatører for å skifte sylinderen som veide 45 kg. Den nye veier 16,5 kg og kan skiftes av en operatør, mens den andre justerer maskinen. Dermed går arbeidet mye fortere nå, sier operatører hos Elopak.

For Elopak har det også vært en utfordring å simulere kundens ønskede trykkresultat ved platemonteringen. Når man bruker vanlige sleeves må operatørene montere platene nøyaktig ved hjelp av kompresstape. Monteringsfeil som luftputer eller feilplasserte motiver, er noen ganger uunngåelige.

Elopak har brukt Rotec Compressible Sleeve i mer enn 20 år. Den er spesielt utviklet for tynnplater og finnes i tre graderinger. Den komprimerbare overflaten gir optimale trykkresultater.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-05-15

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
flexotrykk trykkpresse trykkteknologi trykkvalitet

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC