...
Ny Tomra-teknologi skiller PET-skåler fra PET-flasker
Sharp Eye har fått større linse med høyere lysintensitet, og dermed kan den detektere egenskaper som er svært vanskelige å skille ut.

I en tid der etterspørselen etter flasker og skåler i plast øker, har Tomra utviklet en teknologi som skiller flasker og skåler i PET fra hverandre.

Tomra Sharp Eye gjør det mulig å skille skåler i ettlags PET fra PET-flasker i sorteringsanleggene. Dermed blir det enklere for Tomras AUTOSORT å separere flerlags skåler, som ikke kan gjenvinnes.

Kommersielt gjennombrudd
Dette er et kommersielt gjennombrudd, siden noen små, men kritiske forskjeller i PET-materialet som brukes i skåler og flasker innebærer at de må separeres før resirkulering. Den kunstige intelligensen som er bygget inn i Tomras systemer gjør det mulig med sømløs analyse av de sorterte produktene.

Det innebærer at fremtidens gjenvinningsfabrikker blir stadig smartere.

- Vi forventer at vår nye Tomra Sharp Eye-teknologi vil bli ønsket velkommen i innsamlings- og sorteringsanlegg, samt gjenvinningsfabrikker for PET, sier Valerio Sama, produktsjef i Tomra Sorting Recyling.

- Sannsynligvis vil etterspørselen for dette vokse da trenden med mat på farten gir økt bruk av drikkeflasker i plast og plastskåler til grønnsaker, frukt og annen mat.

Flying Beam
Nøkkelen til gjennombruddet er videreutviklingen av Tomras Flying Beam-teknologi, som fra før var den beste sensorteknologien på markedet. NIR-systemet skanner kun det utvalgte området på transportbåndet og er ikke avhengig av ekstra lys. 

Systemet har mange kalibreringsmuligheter og kan gjenkjenne de fineste molekylforskjellene i materialene som fyker forbi på transportbåndene. Nå har Sharp Eye fått en større linse med høyere lysintensitet, og dermed kan den detektere egenskaper som er svært vanskelige å skille ut.

Over en million plastflasker kjøpes i verden hvert minutt, og antallet er forventet å vokse med 20 prosent de neste fem årene. Plastic Recyclers Europe utvikler retningslinjer for PET-skåler og oppfordrer til at det opprettes separate avfallsstrømmer for disse, samt et marked for gjenbruk.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-05-11

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
PET-flaske PET-skåler resirkulering sortering

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC