...
Nytt laserdeteksjonssystem fra Tomra leser sort plast
Det nye LOD-systemet kan blant annet sortere glass, plastmaterialer og skille sort plast fra papir.

Laser Object Detection-systemet (LOD) fra Tomra forbedrer sorteringskapasiteten og øker renheten på emballasjeavfall som sendes til gjenvinning.

Tomra Sorting er spesialisert på optisk sortering, og det nye laserdeteksjonssystemet (LOD) kan kombineres med AUTOSORT og FINDER. Dermed øker sorteringskapasiteten og renheten på avfallet som resirkuleres.

Detekterer materialer NIR ikke fanger opp
Den nye teknologien sorterer materialer utfra spektrale egenskaper og størrelse. Det innebærer at de detekterer materialer som NIR-teknologien, som brukes hos ROAF, ikke kan fange opp.

- NIR-teknologien kan ikke detektere objekter i svart plast og gummi, glass og andre avfallstyper, forklarer Carlos Manchado Atienza, regional direktør Amerivas for Tomra Sorting.

- LOD-teknologien kan detektere dette avfallet, og ved å kombinere LOD med AUTOSORT og FINDER er Tomra igjen industriledende på utvikling og tilpasning av teknologi som møter utviklingen i markedet.

Utfyllende teknologi
Det nye lasersystemet LOD bruker lite strøm og er en kostnadseffektiv løsning for å øke produktrenheten med opptil fire prosent uten at det går utover produktiviteten. Ved hjelp av modulær design kan systemet integreres i samme plattform som eksisterende sorteringssystemer fra Tomra.

- LOD er utfyllende for eksisterende Tomra-anlegg for å øke renheten i tråd med krav som China National Sword-standarden, sier Ralph Uetting, tekniske direktør i Tomra Sorting.

- Økt produktrenhet utvider markeds- og profittpotensialet for våre kunder.

Økt produktkvalitet
Det nye LOD-systemet kan sortere glass, plastmaterialer og skille sort plast fra papir, noe som øker produktkvaliteten i de sorterte materialene. Laserstrålene identifiserer kun materialene oppå båndet, noe som reduserer bakgrunnsstøyen og gir økt fleksibilitet i sorteringsanlegget.

AUTOSORT er en NIR-teknologi som kan brukes i tillegg på en eksisterende plattform eller som en tilleggslinje. Kombinert med LOD får man et effektivt system for å oppgradere produktkvaliteten uten luftsystemer som virvler opp støvpartikler, gir materialtap og øker nedetiden for rengjøring.

FINDER har Intelligent Object Detection (IOD) som sorterer ut ikke-jernholdige metaller som aluminium og rustfritt stål.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-05-08

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
avfallssortering gjenvinning plastavfall plastemballasje resirkulering

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC