...
Mondis gjenvinnbare BarrierPack vinner pris
Uwe Obermann og Carl Stonley mottok nylig "Best Technology Innovation Award in Plastics Recycling"

BarrierPack Recyclable, Mondis fullt gjenvinnbare plastlaminat for ståposer, har vunnet pris. Mondi svarer med å legge til et enda lag med gassbarriere.

Det ekstra laget med gassbarriere øker antall bruksområder for Mondis ståposer. I utgangspunktet regnes dette som et svært bærekraftig material med egenskaper som er fullt på høyde med konvensjonelle alternativer og fullt kompatibelt med eksisterende industrielle gjenvinningsstrømmer.

Kåret til beste teknologi-innovasjon
Produktet har nettopp fått sin debut men har allerede vakt oppmerksomhet hos dommerne i 2018 Plastics Recycling Awards. 25. april ble proudukt kåret til «Best Technology Innovation in Plastics Recycling.

Prisen anerkjenner bedrifter som har utviklet og tatt i bruk innovative teknologi og levert betydelige fordeler på områder som produksjonseffektivitet, kvalitetsstandarder, produktytelse og fortjeneste.

- Vi syns at BarrierPack Recyclable er et gjennombrudd for fleksibel emballasje, sa Carl Stonley, Technical Account Manager i Mondi Consumer Goods Packaging da prisen ble utdelt.

- Den har de bærekraftfordeler som all fleksibel emballasje har ved å redusere matsvinn, CO2-utslipp og energiforbruk. I tillegg kand en gjenvinnes, noe laminater laget av forskjellige materialer ikke kan.


Ved siden av å være fullt gjenvinnbar, har materialet eksepsjonelle mekaniske egenskaper og egner som for en rekke emballasjetyper.

- Den er konstruert med to lag PE-film og er et høyfunksjonelt og fleksibelt emballasjematerial som er lett å åpne og gjenlukke for forbrukerne.

Materialet er stivere, sterkere og lettere en konvensjonelle PET/PE-laminater med samme tykkelse og kan formes direkte i FFS-maskiner og brukes i forhåndslaget emballasje. Fuktbarrieren har gjort Barrier Pack Recyclable ideell for applikasjoner som tørr mat, matingredienser, og dyremat.

Med det ekstra laget med gassbarriere mellom PE-lagrene, er materialet også egnet for MAP-pakking av matvarer. Mondi har utviklet materialet for å ta tak i plastavfallsproblemet og som støtte for sirkulær økonomi.
 


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-05-02

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
barriere barrierefilm laminat PE pouch priser prisutdeling sirkulær økonomi ståpose

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC