...
Rørosmeieriet og Elopak utvider partnerskapet
Rørosmeieriet var først til å ta i bruk fornybare kartonger fra Elopak på laktosefri melk, som nå også kommer i lettversjon

Elopak har utvidet sitt partnerskap med Rørosmeieriet, som er det eneste uavhengige meieriet i Norge. Nå står det foran en større omstilling i Røros.

Rørosmeieriet har hatt stor vekst siden det ble etablert i 2001 av et kooperativ av melkebønder, og markedsandelen i det økologiske meierimarkedet er nå på 37 prosent.

Utvidet fabrikk blir utstillingsvindu
Nå skal meieriet utvide og bygge om Rørosfabrikken med nye pakkelinjer, støttet av Elopak som skal levere fyllemaskiner og nedstrømsutstyr. Når den nye fabrikken åpner i 2019, vil den være et utstillingsvindu for Norge og europeisk produksjon av økologiske meierivarer.

I januar 2016 ble meieriet det første i Norge til å velge Pure-Pak-kartonger laget av fornybare materialer. 1-literskartongen av typen Pure-Pak Classic ble da introdusert med fornybar kartong og skrukork laget av sertifisert fornybar PE.

I 2018 har Rørosmeieriet lansert fersk laktosefri lettmelk. Fram til nå har all laktosefri melk vært standard UHT, men nå kan altså et voksende antall laktoseintolerante forbruker nyte fersk økologisk melk.

Organisk produksjon til nye høyder
- Røros har tatt økologisk produksjon til nye nivåer men bevarer sin individualitet og uavhengighet ved å legge vekt på verdier som lokale, rene ingredienser og tradisjonelle produksjonsmetoder, sier Andreas Weselka, Key Acount Manager i et nyhetsbrev fra Elopak.

- Meieriet er konstant på jakt etter nye måter å forbedre produktene og emballasjen på, og med denne nye avtalen på plass, ser vi frem til å støtte fremtidig vekst og utvikling.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-04-25

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
Elopak melk melkekartong Nybygg partnerskap tappelinje tappemaskiner Økologisk

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC