...
Sidel selger inn PET-flasker til flytende meierivarer 
Sidel solgte inn PET som emballasje for flytende meierivarer på Global Dairy Innovation Summit 2018 i Amsterdam.

På Global Dairy Innovation Summit 2018 trakk Sidel fram flere gode grunner til å skifte til PET-flasker som emballasje for flytende meieriprodukter.

Bedre markedsføring og mer kostnadseffektiv og fleksibel produksjon, var blant argumentene Sidel serverte på på Global Dairy Innovation Summit, som ble holdt i Amsterdam 11.-12. april 2018.

Forventer 9 prosent økt bruk av PET
Sidel er leverandør av utstyr og tjenester for pakking av flytende næringsmidler, matvarer og husholdningsprodukter i PET, metallbokser, glass og andre materialer. På konferansen forklarte de hvordan de har hjulpet produsenter av flytende meieriprodukter verden over til å gå over til PET-flasker.

Bruk av PET som emballasjematerial er forventet å få kontinuerlig vekst i den flytende meierisektoren med 9 prosent i årene 2018-2020 (kilde Euromonitor).

Det betyr at dagens volum på 13,7 milliarder emballasjeenheter vil vokse til 14,9 milliarder enheter i 2020. Det er særlig i Europa og sentrale Asia at PET vil vokse mest.

Trenden brer om seg fra Europa
- Trenden startet i Europa for over 10 år siden og har bredt seg over hele verden for kjølt og ambient distribusjon, UHT-melk, smaksatt melk, soyamelk og on-the-og-produkter, sier Nima Boutroy, Global Packaging Technical Support i SIdel.

Tradisjonelt blir flytende meierivarer pakket i kartong eller HDPE-beholdere. Forbrukerkrav om mer funksjonelle og helsefremmende drikker har gitt økt produktvariasjon. Dermed må merkevareeierne differensiere varemerkene og produsere mer effektivt og fleksibelt.

PET har en del muligheter på dette området


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-04-25

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
flytende meierivarer PET-flaske

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC