...
Ny svensk pakketeknologi med formpresset fiber
Med Celwise-teknologien er det mulig å lage kompliserte produkter i papp.
David Pierce har lang erfaring i emballasjeindustrien og er en av gründerne i selskapet. 

Celwise i den svenske byen Norrköping har utviklet en ny teknologi for produksjon av fiberbasert emballasje som et alternativ til plastemballasje.

Etter flere års utvikling er selskapet nå klare for å lansere prosessen på markedet. 

Amerikanske David Pierce har lang erfaring i emballasjeindustrien og er en av gründerne i selskapet. I den siste utgaven av nord emballage forteller han at han har hatt tett kontakt med en kaffekjede som var på utkikk etter et alternativ til plastemballasje.

Alternativer til engangsplast
- Det handlet om å finne et alternativ til flere forskjellige plastprodukter, som kopper og lokk til disse, samt en del andre engangsprodukter, forteller Pierce.

- Problemet som alltid oppstår er at kunden vil ha nye, bærekraftige løsninger, men de skal ikke koster mer enn alternativene, helst mindre. Formpresset fiber føltes som et alternativ og jeg innså snart at det ikke fantes noen optimale løsninger.

Pierce begynte derfor å se etter smartere måter å produsere formpresset fiber på rundt om i verden. Etter fire år kom han til Sverige der han innledet et utviklingsarbeid med et svensk firma.

Maskinen er snart klar på markedet
Det ble starten på Celwise-teknologien som kan lage kopper av fiber som ikke behøver en innvendig barriere av plast. – Det gir en utrolig forbedring av miljøet, sier Pierce.

Dagens lokk til kaffekoppene er laget av plast som nå kan erstattes med lokk laget av fiber.
Den nye produksjonsteknologien vil ifølge Pierce kunne produsere fire ganger raskere med et energiforbruk som er halvparten så høyt. I tillegg skal fibrene få bedre kvalitet, høyere styrke og sterkere binding, samtidig som materialet er tynnere enn dagens.

- Det er like før vi plasserer den første maskinen på markedet, uten at budskapet har blitt aktivt spredt. Vi håper derfor på rask vekst. Det er mulig at vår teknologi kan forandre hele emballasjeindstrien og bidra til en grønnere verden, ser Pierce.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-04-23

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
fiberemballasje

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC