...
Coop Norge inviterer til dugnad mot plastavfall
– Det er ikke plast i seg selv, men plast på avveie som utgjør det store miljøproblemet. Det er noe vi både kan og skal gjøre noe med, sier Knut Lutnæs. 

Coop inviterer sine ansatte, kunder og medeiere med på ryddeaksjonen «Coop rydder Norge» som skal gå fra 30. april til 5. mai.

– Sammen med kundene skal vi nå bidra i arbeidet med å rydde Norge for marin forsøpling, sier miljøsjef Knut Lutnæs i Coop Norge i en pressemelding.

Samarbeid med Hold Norge Rent
«Coop rydder Norge» skal engasjere kunder, medeiere, Coop-ansatte og støttespillere til å organisere og delta i ryddeaksjoner over hele landet. Aksjonen blir arrangert i nært samarbeid med organisasjonen Hold Norge Rent og deres strandryddeaksjon første uken i mai.

Fra 30. april til 5. mai vil lokale Coop-butikker over hele Norge dele ut gratis ryddekit med hansker og sekker. Samtidig blir det satt opp flere returpunkter for søppel i forbindelse med aksjonen.

– Vi i Coop er heldige som har over 1,6 millioner medeiere og butikker over hele Norge. Sammen styrker vi innsatsen mot forsøpling. Ved siden av å være et lite, men viktig bidrag, er målet at aksjonen bidrar til bevisstgjøring og forståelse for omfanget av problemet, sier miljøsjefen.

Plast på avveie
Lutnæs forteller at Coop har satt i gang flere tiltak for å øke bevisstheten og begrense forsøpling.

– Det er ikke plast i seg selv, men plast på avveie som utgjør det store miljøproblemet. Det er noe vi både kan og skal gjøre noe med, sier Lutnæs. 

- Ekspertenes råd til folk er å gå ut og rydde en strand. Nettopp det å delta i en lokal ryddeaksjon skaper en bevissthet og forståelse av problemet hos store og små. Derfor er det riktig og viktig at vi legger til rette for det.

Han understreker at problemet ikke løses med opprydningsaksjoner alene, og at forsøpling må forebygges.

– Ved siden av å bidra til opprydning jobber Coop målrettet med å optimalisere emballasje og redusere plastbruken, blant annet ved å finne erstatninger for flere produkter i plast. Hele Coop i Norden jobber sammen om dette, i tillegg til tiltak sammen med andre aktører i dagligvarebransjen


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-04-20

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
marin forsøpling plastemballasje strandrydding

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC