...
Ny analyse viser at svensker er mest stresset  i Norden
Halvparten av svenskene er stresset i hverdagen, mens nordmenn tar det roligere. Danskene er minst stresset

Svensker har satt nordisk rekord i stress. Nesten halvpartene av svenske menn og kvinner opplever stress hver dag. Andelen har økt siden 2017.

Dette fremgår av YouGovs årlige Food & Health-rapport som i over 10 år har undersøkt nordiske forbrukeres innstilling til mat, klima og helse.

Rapporten viser at 43 prosent av svenskene opplever negativt stress minst en gang daglig. Det gir Sverige en noe uønsket førsteplass. Finland kommer på andreplass, der 37 prosent opplever samme problem.

I Norge er det kun 31 prosent som er stresset, mens danskene er flinkest til å ta ting som det kommer: Kun 22 prosent av danskene lar seg stresse.

I alle fire land er det de yngste forbrukerne som er mest stresset. I Sverige er 53 prosent i alderen 16 til 24 daglig stresset, mens tallet for resten av befolkningen er 40 prosent. Flere kvinner enn menn stresser – 49 prosent mot 37 prosent.

At Danmark og Norge kommer lavest kan skyldes vårt forhold til «hygge», som er et norsk ord som ble tatt opp i dansk på 1700-tallet. Det gjelder med andre ord å ta seg tid til å nyte det gode livet sammen med folk man liker, også i hverdagen.

Ofte kan det være små dagligdagse ting som forgyller tilværelsen, ifølge VisitDenmark.PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-04-19

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC