...
Katapult "Future Materials" ble vist på SMART industri
Lars Petter Maltby, leder av Eyde Innovation Center, presenterte Future Materials der man kan teste ut nye metaller og pulvere.
Future Materials ble åpnet 15. mars i år. Foto Eyde Innovation Center.

På SMART industri presenterte Last Petter Maltby i Eyde Innovation Center katapultsenteret Future Materials, der bedrifter kan teste ut sine nye løsninger.

Eyde-klyngen er en av initiativtakerne til det nye katapultsenteret Future Materials. Konstituert leder er Lars Petter Maltby, som også er leder av Eyde Innovation Centre. 

Forståelse for materialets egenskaper
- For å kunne produsere avanserte produkter krever det forståelse for materialets egenskaper og sammensetning, sier Maltby.

-  Vår materialteknologiske kompetanse komme ytterligere til nytte gjennom å forstå materialets grunnleggende egenskaper, hvordan materialet skal prosesseres, og ikke minst forstå hvordan produktet skal produseres gjennom additiv produksjon, som 3D metallprinting. 

Eyde International Centre samarbeider med en rekke bedrifter der katapultsenteret fungerer som en fysisk lekeplass for metaller og pulvere. Funnene fra prosjektene skal gjøres tilgjengelig for alle. 

Tror på økt gjenbruk
- Vi er store på materialproduksjon i Norge, og det vil være teknologiinnhold i fremtidens materialer. Jeg tror at det blir økt fokus på gjenbruk av materialer for å få bedre utnyttelse av tilgjengelige ressurser, sier Maltby.

Katapultsenteret Future Materials har sitt hovedsenter hos MIL i Grimstad. Her kan innovative bedrifter teste løsningene sine, slik at nye ideer utvikles mer effektivt. 

Katapultsentrene tilbyr ekspertise, avansert utstyr og fasiliteter tilrettelagt for testing, simulering og visualisering. Hensikten er at katapultsenteret  skal bidra til å omstille Norge og å øke den norske innovasjonsenven og konkurransekraften internasjonalt. 


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-04-17

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
innovasjon Materialer materialgjenvinning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC