...
Smart og tellende pilleboks holder styring på tabletter
Den intelligente, interaktive medikamentforpakningen er utstyrt med et lite E-Paper-display og elektroniske betjeningselementer (taster). 

Faller presenterer Smart-Packaging-prototypen «Counting Device», som gjør det lettere for pasienter og helsepersonell å telle tabletter.

Med Smart Packaging-prototypen av en «tellende pilleboks» har August Faller Gruppe utformet en innovativ forpakningsløsning som forbedrer samsvaret med regelverket, i tillegg til at den gjør det lettere for pasienten å håndtere medikamentene. 

Bekrefter hvert inntak av tabletter
Den intelligente, interaktive medikamentforpakningen er utstyrt med et lite E-Paper-display og elektroniske betjeningselementer (taster).

Med utviklingen av smarte forpakninger dekker spesialisten for sekundærpakkemiddel innen farmasøyt- og helsebransjen behovet for avansert digitalisering på e-helsemarkedet og den økende interessen for interaktive forpakningsløsninger.

Med den nye forpakningsprototypen «Counting Device» bekrefter pasienten hvert inntak av tabletter ved å trykke på en av tastene på fremsiden av pilleboksen. Når det er lite tabletter igjen, gir E-Paper-displayet en advarsel i god tide samt et varsel om bestilling av ny resept. Dermed sikrer man at medikamentene tas jevnlig.

Drives med batteri
Den lille mikrokontrolleren (minne-on-chip) i den innovative pilleboksen forsynes via et batteri som er integrert i forpakningen. Den flate oppbygningen av elektronikken var et sentralt krav for enkel integrering i en medikamentforpakning.

Faller løste dette med et brett med ensidig montering på baksiden og et E-Paper-display på forsiden som er integrert i boksens konstruksjon. 

Med Smart-Packaging-løsninger kan farmasøytiske produsenter tilby pasienter medikamenter med ordentlig merverdi, som på den ene siden gir detaljert og tilpasset informasjon, og som på den andre siden øker sikkerheten og gjør det mer komfortabelt å ta medikamenter. 

Tre nye smarte emballasjer
Den intelligente medikamentforpakningen «Counting Device» er én av tre nyutviklede Smart Packaging-prototyper, som er blitt utformet i samarbeid med MSC Technologies fra Freiburg og Høyskolen Pforzheim. 

I tillegg til den tellende pilleboksen, finnes også prototypen av en «Level Indicator» – en intelligent forpakning som registrerer nivået i en flaske med flytende legemiddel. 

Prototypen «Medical Prescription» teller tablettene i tillegg til å minne pasienten på å ta medisin til riktig tid, men som også ved hjelp av en egenutviklet app kan sende resepten via Bluetooth til forpakningen. 

Smart Packaging-idéene skal gi et bilde av hva som er mulig. Selvsagt utvikler Faller individuelle løsninger sammen med kundene, og disse løsningene kan skreddersys nøyaktig til de konkrete bruksområdene.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-04-10

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
legemidler pilleboks

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC