...
Eventuell streik på mandag vil ramme matindustrien 
Matindustrien rammes hardt hvis det blir storstreik. Svaret får vi i løpet av helgen.

Bedrifter som TINE, Orkla Foods Norge, Arcus, Mills, Diplom-Is, Hennig-Olsen Is, O. Kavli, Brynild-gruppen,SINTEF og JDE vil bli tatt ut i en eventuell streik.

Hele 156 av NHO Mat og Drikkes medlemsbedrifter vil kunne bli rammet av streik. I tillegg til de nevnte bedriftene i ingressen, gjelder dette store bedrifter som Mondelez, Nortura, Coca-Cola, de norske bryggeriene, Fatland, Grilstad og Synnøve Finden.

Kan trappes opp til å omfatte enda flere
– Jeg kjenner på et stort ansvar fordi så mange står klare til å streike, konstaterte NHO-direktøren til NTB på vei inn til Riksmeklerens kontor onsdag formiddag, skriver Dagligvarehandelen. 

I verste fall kan streiken trappes opp til å omfatte nærmere 200.000 medlemmer i privat sektor. NHO-sjefen og de fleste som har uttalt seg i saken har fortsatt troen på at det er mulig å unngå streik.

Sakene det strides om i oppgjøret er AFP, tjenestepensjon, lønn og krav knyttet til reise, kost og losji for arbeidere som blir sendt på oppdrag. Skogen Lund sier det er pensjon som er det vanskeligste temaet.

Partene har frist til midnatt mellom lørdag 7. og søndag 8. april med å bli enige. En eventuell streik vil tidligst starte søndag 8. april, avhengig av om meklingen går på overtid.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-04-06

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
matindustri matproduksjon streik

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC