...
Positive testresultater for Palcuts mellomleggsark
Papirets høye friksjon gjør at en pall med ferdigvarer kan tiltes i en vinkel på opptil 50 grader uten at varene sklir av.

Palcut A/S har testet friksjonsevnen på Antim antisklipapir hos et anerkjent testinstitutt i Tyskland. Resultat er positivt for papiret som brukes til mellomleggsark på pall.

Palcut leverer antisklipapir til stabilisering av varer som stables på paller. På den måten blir transporten av varer så sikker som mulig – både under interntransport med truck og eksternt med lastebiler og andre transportmidler.

Dokumentert friksjon
Palcut regner seg som en pioner på området og har arbeidet med å spre kjennskapen til bruk av antislipp-papir som mellomleggsark i over 10 år.

Nå kan bedriften fått dokumentasjon på at Antim papir under test ved kontrollerte forhold har en betydelig antisklieffekt. Et anerkjent testinstitutt i Tyskland har testet friksjonsevnen på antisklipapiret Antim65 og Antim Light med meget positive resultater.

Antim65 har en friksjon på 0,92 i versjon på 110 g/m2 når det plasseres på polert stål, som er referansen i testen. Målingen er en dynamisk test som tilsvarer en transportsituasjon. 
Til sammenligning har en vanlig pappeske en friksjonskoeffisient på 0,4. En glatt sekk til dyrefor plassert på den samme polerte stålplaten har en friksjonskoeffisient på 0,1-0,2.

Doblet stabilitet
- Testen viser entydig at vårt Antim antisklipapir har en positiv effekt på palletering og stabilitet. Dette er ikke kun noe vi påstår, sier Lars Østergaard Jonasen, produktsjef hos Palcut.

- Populært sagt står en alminnelig pappeske dobbelt så godt fast når den er plassert på Antim antisklipapir som hvis den sto oppå en annen pappeske uten mellomleggsark.

Økt stabilitet på varer som er plassert på Antim mellomleggsark vises også under transport der pallen holder seg stabil på ujevne veier og ved hard oppbremsing. Dette bidrar til å redusere transportskader.

Palcuts antisklipapir Antim fås som oppkuttede ark levert på pall og på rull til avskjæring i en arkdispenser. Papiret levere i ønsket størrelse så det passer til den aktuelle pakke- og produksjonslinjen.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-04-05

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
antiskli mellomleggsark palletering

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC