...
RPC Promens overtar produksjon fra Danmark
Adm.Dir. Hans Jørgen Gulland viser elever på Emballasjeskolen klasse 46 hvordan plastemballasje produseres.

Det britiske emballasjekonsernet RPC legger ned en fabrikk i Danmark og overfører store produksjonsvolumer til RPC Promens-fabrikken på Kambo i Moss.

- Vi er selvfølgelig glade for dette, selv om vi selvsagt ikke liker at det betyr at en annen fabrikk har blitt lagt ned, sier administrerende direktør Hans Jørgen Gulland til Moss Avis.
Han kan også fortelle at bedriften snart vil skifte navn til RPC Kambo.

Investerer 10-15 millioner årlig
RPC er et av London-børsens 250 største selskaper med en omsetning på 40 milliarder kroner og 25.000 ansatte i 34 land. Bedriften på Kambo har 110 ansatte, og omsetningen i 2018 er forventet å ligge på rundt 250 millioner kroner.

Hvert år investere fabrikken 10-15 millioner kroner i nye maskiner. I fjor høst investerte bedriften 10 millioner kroner for å ta over den danske produksjonen av større plastkanner for det svenske markedet.

 – I det markedet er vi mer konkurransedyktige enn danskene, og dessuten ligger vi bedre logistisk til enn Danmark, forklarer Gulland om hvorfor RPC-konsernet ville legge denne produksjonen til Kambo. 

- Det koster faktisk ikke mer å sende produkter fra Moss til Skåne enn det det gjør fra København og over brua til Skåne.

Viktig marked i Sverige
Sverige er allerede et svært viktig marked for Kambo-bedriften som henter 40 prosent av omsetningen herfra. Utenom Skåne er det svenske markedet konsentrert rundt Göteborg og Stockholm.

Det er ikke bare beliggenheten som har ført til at Kambo er utpekt som et av de viktigste produksjonsstedene i RPC-konsernet. Bedriften drives supereffektivt og har opplevd stor suksess med produksjon av plastemballasje for mat- og meieriindustrien.

– Vi tenker marked og har vært veldig bevisste på å gjøre de rette grepene og ta de nødvendige investeringene. Vi har en veldig bred og effektiv setup. For tiden produserer vi 40 millioner yoghurtbegre i året, sier Gulland som fortsatt tror på vekst.

Eksperimenterer med havplast i plastflasker
Hans Jørgen Gulland forteller at bedriften sammen med Forskningsrådet gjør eksperimenter med produksjon av plastflasker basert på plastpartikler fra havet.

- Vi ønsker fokus på sirkulær plast, sier Gulland som er en av deltakerne i Emballasjeforeningens nye Faggruppe for sirkulær plastemballasje.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-04-04

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
emballasjeprodusent plastproduksjon

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC