...
Filmpakket frokostblanding inntar «Plastic Free Aisle»
Ekoplaza i Amsterdam har laget verdens første «Plastic Free Aisle» der kun produkter laget av komposterbare biomaterialer får plass (foto Ekoplaza).
De Halm cereal er pakket i en emballasjefilm i cellulose laget av NatureFlex med barrieresjikt fra Tipa.

Med en emballasjefilm laget av cellulose har De Halm cereal fått plass i Plastic Free Aisle i supermarkedet Ekoplaza i Amsterdam.
 
Futamura har sammen med Bio4Pack utviklet en komposterbar film for den nederlandske cerealprodusenten De Halm basert på NatureFlex og Tipa.

Plastfrie reoler
I Amsterdam har supermarkedet Ekoplaza laget egne reoler for plastfrie produkter. For å få innpass i disse hyllene krever Ekoplaza at emballasjen er laget av «innovative og komposterbare biomaterialer».

Nesten 700 dagligvarer er nå på plass i disse hyllene.

Produktet fra De Halm har fått plass i Ekoplazas reoler for plastfrie produkter sammen med en rekke andre løsninger fra Bio4Pack som er basert på NatureFlex-film. 

Les mer om Ekoplaza her. 

Film laget av tremasse
NatureFlex cellulosefilmer er laget av fornybar og ansvarlig produsert tremasse. De er uavhengig sertifisert som industrielt komposterbare i henhold til den europeiske standarden EN13432 og TÜV OK Compost Home for hjemmekompostering.

NatureFlex-filmer har fremragende barrieregenskaper mot fukt, gass og mineralolje. Emballasjen til De Ham er laminert med Tipa-film for å få gode forseglingsegenskaper.

For nederlandske forbrukere betyr dette at de får en plastfri emballasje som gir lang holdbarhet. Etter bruk kan emballasjen kastes i den grønne avfallsbeholderen som er akseptert av det nederlandske renovasjonssystemet.

- Vi er glade for å se NatureFlex i Ekoplazas plastfrie hyller. Dette er et enkelt alternativ til noen konvensjonelle plaster som passer spesielt bra til tørre produkter som posen til De Halm frokostblanding, sier Andy Sweetman, salgs og markedssjef i Futamura EMEA.

- Vi gleder oss til å se de plastfrie hyllene utvikle seg i flere land, legger han til.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-03-23

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC