...
Plastbæreposer "renvaskes" i ny dansk miljøanalyse
Dansk TV2 omtalte LCA-analysen som ble laget for den danske Miljøstyrelsen, der lastbæreposer kom langt bedre ut enn bomullsposer.

Sammenlignet med økologiske bomullsposer er plastbæreposer langt bedre for miljøet, viser en ny LCA-analyse som er foretatt av DTU i Danmark.

Undersøkelsen er foretatt på oppdrag fra den danske Miljøstyrelsen og slår fast at man må gjenbruke en pose av økologisk bomull 20.000 ganger – det vil si en gang om dagen i 55 år – for å komme ned på samme miljøbelastning som en plastbærepose som blir brukt en gang, og deretter blir avfallspose.

Poser av vanlig bomull kommer heller ikke heldig ut. De må gjenbrukes 7.000 ganger eller 19 år, hvis den holder så lenge, for å komme likt ut.

- Årsaken til dette er at stoffposer belaster miljøet langt mer ved produksjonen. Bomullsproduksjon legger beslag på store arealer og krever mange ressurser, forklarer Miljøstyrelsen.

Poser laget av papir og bioplast kommer langt bedre ut, men også disse må gjenbrukes cirka 40 ganger for å komme likt ut med vanlige plastposer, noe som ikke anses som realistisk.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-03-22

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
bærepose LCA miljøpåvirkning miljøregnskap plastbæreposer

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC