...
Ikke helt korka å bruke skrukork på vinflasker
Kork løste et stort emballeringsproblem en gang i tiden, men fører til at fem prosent av dagens vin blir helt ut.

Oppdagelsen av kork til lukking av vinflasker åpnet for distribusjon og lagring av vin. Problemet er at kork både bevarer og ødelegger produktet. I Australia har man svaret på dette.

A-Magasinet har fredag 12. januar en artikkel om historikken for emballering av vin og korkindustrien, som startet i Catalonia. I dag er Portugal korkens hovedsete, som med litt import står for halvparten. Algerie dyrker 10 prosent av råmaterialet til korkene.

Langsiktig produksjon
Korkeproduksjon krever tålmodighet, da trærne må vokse minst 25 år før barken kan høstes. Deretter tar det opptil ni år før neste gang. Dessuten er det et dilemma med korker: de både bevarer og ødelegger vin.

Porene i barken lar oksygen slippe gjennom i små mengder, noe som er en fordel ved lagring. Sopp i barkporene fører imidlertid til at fem prosent av verdens viner blir ødelagt av korken. Dette er for mye i en verden som vil redusere matsvinn – eller burde vi skrive vinsvinn?

Derfor forskes det nå på årsaker og nye korker i andre materialer. Artikkelforfatteren skriver at hun møtte en vinmaker i Australia som fnyser av denne problemstillingen og at det ikke har noen mening å stikke bark i en flaske med delikat vin, heller ikke for lagringsvin.

- Før visste vi ikke bedre. Nå har vi alternativer. Skrukork er den beste lukkingen vi har i verden i dag, sier Andrew Wigan. Han sier at diskusjonen om kork eller skrukork er avsluttet i Australia.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-01-12

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
kork skrukorker vin vinflasker

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC