...
Glassprodusenter fornøyd med sirkulær-pakken i EU
Glass kan gjenvinnes i det uendelige uten tap av sine opprinnelige egenskaper.

Den europeiske foreningen for glassemballasje, FEVE, er fornøyd med konklusjonene som EU kom frem til 18. desember om den sirkulære økonomipakken.

Selv om den endelige teksten fortsatt skal analyseres neste år, er FEVE glade for den avtalen som EU-parlamentet har forhandlet fram.

Støtter de nye gjenvinningsmålene
- Som bransje er vi klare til å forplikte oss til å bygge på den avtalen som er forhandlet fram. Vi støtter gjenvinningsmålene for emballasje, som er basert på en enkel, harmonisert og mer robust metodikk, skriver FEVE i en pressemelding.

- Vi sier også velkommen til økt transparens og sporbarhet i materialstrømmene, samt bedre innsamlingssystemer over hele EU-området. Dette er viktige tiltak i overgangen til en mer sirkulær økonomi, som baner vei for bruk av permanente materialer som glass.
Glass kan gjenvinnes i det uendelige uten tap av sine opprinnelige egenskaper.

Emballasjesektoren består av mange materialer
To år etter at EU-kommisjonen publiserte sin pakke for sirkulær økonomi gjenstår det fortsatt noen utfordringer i implementeringsfasen og den videre revisjonen av tiltakene som ble varslet i Emballasje- og emballasjeavfallsdirektivet.

- På FEVEs 40-årsjubileum 5. desember argumenterte vi for at emballasjesektoren består av mange materialer, og at vi ikke bør la oss distrahere av det nåværende fokuset på plast.

- Mulighetene og bidragene fra hver materialstrøm bør vurderes for å komme frem til overordnede mål om økt ressurseffektivitet og fri flyt av emballerte varer over hele EU-området.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-12-21

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
gjenvinning Glass glassemballasje sirkulær økonomi

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC