...
Reviderte guidelines for resirkulering av polyolefiner
PRE mener at Design for gjenvinning vil gi økt kvalitet på resirkulater og økt effektivitet i gjenvinning og sortering.

Plastic Recyclers Europe har laget en ny versjon av Design for Recycling Guidelines som skiller mellom farget og ikke-farget emballasje av polyolefiner.

Veilederne vil snart bli integrert i verktøyet RecyClass, melder Plastic Recyclers Europe (PRE) i en pressemelding.

Design for gjenvinning vil øke kvaliteten
Gjennomtenkt emballasjedesign som tar hensyn til produktets funksjonalitet, karbonavtrykk og liv etter bruk er en av bærebjelkene i den sirkulære økonomien.  Det er også et nødvendig skritt for å øke kvaliteten på resirkulert plast.

Kriteriene for de oppdaterte guidelinene ble utviklet ved hjelp av ekspertise hos europeiske plastgjenvinnere. Det er nå åtte guidelines tilgjengelig: PE-HD fargede og naturlige beholdere, PP fargede og naturlige beholder, PE farget og transparent film og PP farget og transparent film.

Ton Emans, som er president i PRE sier at design for gjenvinning vil øke kvaliteten på resirkulerte materialer, noe som er fundamentalt for å øke bruken av dem.- Veilederne vil også fremme bruk av resirkulert plast i mange flere applikasjoner, sier han.

Effektivisering av innsamling og sortering
Paolo Glerean som er styreformann i RecyClass Technical Committee legger til at å ta i bruk Design for Recycling Guidelines vil effektivisere innsamling, sortering og resirkulering samtidig som kostnadene reduseres.

- Emballasjeprodusenter, merkevareeiere og dagligvarehandel bør bruke RecyClass for å identifisere og løse problemer som kan forbedre emballasjen med tanke på gjenvinnbarhet.

PRE samarbeider med Association of Plastics Revcyclers i Global Outreach Alliance som har til hensikt å lage harmoniserte Design for Recycling guidelines på globalt nivå.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-12-21

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
design for gjenvinning PE polyolefiner PP sirkulær økonomi

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC