Ny etikett med tuklesikring og vedlegg med flere sider
TEAM-Label fungerer både som etikett og forsegling på sjaktler for legemidler.
Leppen viser om emballasjen har vært åpnet.

August Faller Gruppen har utviklet TEAM-label (Temper Evident And Multipage Label) som kombinerer forsegling og etikett med flere sider, tilpasset de kommende reglene.

Fra februar 2019 må alle legemidler som selges i EU ha et individuelt serienummer og beskyttelse mot manipulasjon. I tillegg krever europeisk lovgivning en garanti for at farmasøytisk emballasje ikke har vært brutt.

Må bryte forsegling for å lese vedlegg
Kravet om ikke-manipulerbar emballasje betyr at det ikke skal være mulig å ta ut pakningsvedlegget uten å bryte forseglingen som garanterer at emballasjen er uåpnet. Pasienter og leger kan på denne måten raskt og enkelt fastslå om emballasje har vært åpnet før.

En konsekvens av denne EU-forordningen er at det i fremtiden er umulig å lese pakningsvedlegget på reseptpliktige legemidler uten å bryte forseglingen. Dette vil oppheve garantien om at emballasjen åpnes for første gang.

August Faller GmbH & Co. KG har derfor utviklet TEAM-Label, som kombinerer forsegling og en klistremerkelapp med flere sider.

Spesialutviklet tunge
Den spesielle tungen garanterer for at emballasjen åpnes for første gang. Den er perforert og klistres over klaffen, som stikkes inn i og lukker den sammenleggbare esken.

Laminatet splittes ved bruk av en høypresisjons tolagsstansing. Slik er det enkelt å åpne brosjyren på åpningsklaffen uten å bryte forseglingen.

TEAM-Label kan etter ønske også produseres kun av papir og uten bruk av laminat. Dette gjør det mulig å resirkulere emballasjen i sin helet som papir.

Standard beskyttelse og mer informasjon
TEAM-Label gjør den viktigste informasjonen i pakningsvedlegget tilgjengelig, også utenpå på sjaktelen, med en klistreetikett med flere sider. Slik kan leger, apotekere og pasienter raskt finne viktig informasjon uten å åpne emballasjen. Forseglingen er intakt.

For produsenter av farmasøytiske produkter vil den nye etiketten redusere behovet for å bruke både merkelapp og forsegling. TEAM-Label utfører begge oppgaver. Etiketten kan påføres med enhver etiketteringsmaskin som brukes til TE-etiketter.

Overflaten til den flersidige merkelappen har gjennomgått en omfattende utvidelse, slik at den også kan oppfylle kravet om flerspråklige pakningsvedlegg: Brosjyremerkelappen kan utvides til hele 32 sider.

Etiketter for sjaktler
Faller produserer etiketter med forsegling for alle gangbare størrelser av sjaktler. Den kan trykkes 6/6-farget og med varmfolietrykk for å gjøre produktet attraktivt på utsalgssteder, f.eks. på apoteket.

Etter ønske kan August Faller Gruppen også trykke serienummer på etiketten. Kravene til etiketter med serienummer er komplekse og krever høy ekspertise.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-12-14

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
etiketter etikettering legemidler

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC